AJOFM Gorj, felicitată de superiorii de la Bucureşti

1003

Anul 2019 a fost încheiat cum nu se poate mai bine pentru angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Instituţia a primit felicitări chiar din partea conducerii Agenţiei Naţionale de la Bucureşti pentru munca depusă anul trecut şi pentru realizarea tuturor indicatorilor, respectiv a celor de performanţă şi a planului de formare profesională. Dovada stă şi în cifrele ce arată rata şomajului din judeţ, care sunt unele dintre cele mai mici.
Potrivit lui Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj, şi anul 2020 se anunţă a fi unul bun. Instituţia raportează pentru finele lunii trecute o rată a şomajului de 3,36%, aferentă unui număr total de 4.557 de şomeri.

Peste 6.000 de contracte, încheiate
Anul trecut, AJOFM Gorj a realizat încadrarea unui număr de peste 6.000 de persoane în câmpul muncii, majoritatea cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. „Ca urmare a implementării Programului de Ocupare a Forţei de Muncă, pentru anul 2019, s-a realizat încadrarea unui număr de 6.271 de persoane, fiind încheiate: 5.651 de contracte de muncă pe perioadă nedeterminată şi 620 de contracte de muncă pe perioada determinată. Au fost acordate 211 prime de activare şomerilor neindemnizaţi care au fost încadraţi cu contract de muncă pe o perioadă mai mare de 3 luni, prima cu valoare de 1.000 de lei pentru fiecare persoană. Au beneficiat de completarea veniturilor salariale un număr de 255 foşti şomeri indemnizaţi care s-au încadrat cu contract de muncă pe o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiind de o sumă egală cu 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, sumă care se acordă lunar din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj. S-au acordat prime de inserţie unui număr de 37 de absolvenţi, care s-au înregistrat în evidenţele agenţiei în termen de 60 de zile de la absolvire şi s-au şi încadrat în muncă în acest termen, beneficiind fiecare de o sumă egală cu 1.500 de lei. S-au acordat prime de relocare unui număr de 18 persoane care s-au încadrat într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 de kilometri faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi ca urmare a acestui fapt şi-au schimbat domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia beneficiind de o sumă lunară egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă (cheltuielile cu chiria, utilităţile,etc), dar nu mai mult de 900 de lei, pe o perioadă de cel mult 36 de luni”, a declarat directorul executiv al AJOFM Gorj. Totodată, şi planul de formare profesională a fost unul îndeplinit în proporţie de 103%. În ceea ce priveşte ucenicia la locul de muncă, AJOFM Gorj a încheiat până la data de 31 decembrie 2019 convenţii de subvenţionare pentru 78 de persoane (57- operator confecţioner industrial, 14 – ţesător manual şi 7 lucrător finisor pentru construcţii).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here