AJOFM Gorj duce Caravana Ocupării în mai multe localităţi

310

Ca o măsură de combatere a şomajului, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a organizat în acest an şi continuă să organizeze acţiuni de tip Caravana Ocupării, fiind de altfel singura agenţie de ocupare din România care derulează astfel de acţiuni. Acestea presupun organizarea de caravane în vederea facilitării încadrării în câmpul muncii, în localităţile din mediul rural în care ponderea şomerilor în populaţia stabilă cu vârsta între 18 – 62 de ani este mai mare decât media înregistrată la nivelul judeţului.
“Pentru anul acesta ne-am propus să organizăm acest tip de acţiuni în localităţile: Ţânţăreni, Roşia de Amaradia, Polovragi, Leleşti, Hurezani, Cîlnic, Bălăneşti, Albeni cu participarea persoanelor care nu au un loc de muncă, persoanele beneficiare a venitului minim garantat oferindu-li-se informaţii despre locurile de muncă vacante pe plan local şi judeţean, despre cursurile de formare profesională, precum şi despre locurile de muncă oferite prin serviciul EURES, precum şi alte informaţii de interes general. Am luat deja legătura cu primarii din aceste localităţi şi sunt mulţumiţi de faptul că mergem noi la ei să le prezentăm cetăţenilor măsurile noastre de sprijin în vederea încadrării în muncă a cât mai multor persoane din judeţul Gorj”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj.
Tot anul acesta, în scopul prevenirii şomajului de lungă durată şi stimulării şomerilor de a se încadra în muncă înainte de expirarea perioadei de indemnizare, AJOFM Gorj a acordat alocaţii pentru un număr de 112 şomeri. De asemenea, în baza modificărilor şi completărilor la Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, 37 de şomeri neindemnizaţi, au beneficiat de prima de activare întrucât au fost încadraţi cu contract de muncă mai mare de 3 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here