AJOFM Gorj caută partener transnaţional

236

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj implementează, în calitate de beneficiar proiectul “Sprijin pentru şanse sporite în ocupare”, derulat în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Timişoara şi cu două societăţi din Timişoara şi Reşiţa, caută partener transnaţional în vederea continuării implementării activităţilor proiectului.

Pentru selecţia partenerului transnaţional, pe site-ul AJOFM Gorj şi pe site-ul proiectului a fost postat un anunţ în care sunt detaliate informaţiile cu privire la selecţia noului partener transnaţional ce va participa la implementarea proiectului.
“Activităţile care vor intra în sarcina noului partener transnaţional sunt următoarele: managementul proiectului pentru activitatea proprie din cadrul proiectului, participare la editarea şi distribuirea de materiale promoţionale, oferire de consultanţă în afaceri, precum şi iniţiative transnaţionale/vizită de studii în ţara partenerului transnaţional pentru un număr de 20 şomeri care vor iniţia o afacere pe cont propriu, vizita de studiu având ca scop identificarea de bune practici în ţara respectivă”, a declarat Cristina Badea, expert informare în cadrul AJOFM Gorj. Pentru activităţile desfăşurate, noul partener îşi va asuma cheltuieli în valoare de 746.584 lei, conform bugetului aprobat prin cererea de finanţare.

Proiectul se finalizează la anul
Obiectivul general al proiectului “Sprijin pentru şanse sporite în ocupare” constă în creşterea şanselor de ocupare în rândul şomerilor şi şomerilor de lungă durată din Gorj şi Timişoara. Efectele pozitive pe termen lung derivate din implementarea proiectului constau în: scăderea ratei şomajului datorită asistenţei sporite acordate persoanelor din grupul ţintă în vederea ocupării şi menţinerii locului de muncă dobândit; creşterea calităţii serviciilor oferite de solicitant datorată individualizării asistenţei oferite persoanelor din grupul ţintă.
Implementarea proiectului a început la data de 2 aprilie 2014, se va derula pe o perioadă de 18 luni şi beneficiază de cofinanţare din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni!
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here