AJOFM Gorj anunţă peste 600 de locuri de muncă vacante în Danemarca şi Spania

2415

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au transmis, ieri, două informări, prin care aduc la cunoştinţa gorjenilor faptul că sute locuri de muncă aşteaptă să fie ocupate, în sectorul agricol, din Spania şi Danemarca.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, prin intermediul Serviciului EURES România, promovează oferta unui angajator din Spania care ofera 200 locuri de muncă în agricultură, la cules de fructe roşii. Pentru aceste locuri de muncă nu se solicită experienţă. Candidaţii vor lucra în domeniul agricol, la recoltat fructe roşii (zmeură, mure, afine şi căpşuni). Timpul de lucru este între orele 8:00 – 15:00 (39 ore/săptămână). Salariul oferit este de 42,02 euro brut/zi, iar orele suplimentare se plătesc cu 8,32 euro.
Cazarea este oferită gratuit de către angajator. Angajatorul mai oferă transportul România-Spania şi retur. Contractele de muncă sunt în perioada martie – iunie 2020. Preselecția aplicanților se face de către angajator.

Salarii de până la 2.500 euro/lună
De asemenea, AJOFM Gorj promovează şi oferta unui angajator din Danemarca care ofera 420 locuri de muncă în agricultură, la cules de mazăre. „Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Angajatorul danez deține în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas. Compania promoveaza respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători. Durata contractului este structurată astfel: pentru Portugalia (120 locuri de muncă) – martie – mai 2020, program de lucru 40 – 50 ore pe săptămână, 6 zile/săptămână; pentru Danemarca (300 locuri de muncă) – mai – septembrie 2020, program de lucru 40-50 ore, 6 zile/săptămână”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
Ca şi condiţii oferite de angajatori, regăsim următoarele detalii:
– pentru Portugalia, cazarea se face în case echipate cu toate utilităţile. Taxa de cazare este platită de lucrător pe lună şi este de 100-120 de euro, incluzând consumul/utilitățile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului; asigurarea medicală plătită de angajator; se asigură transport săptămânal la supermarket; posibilitate de avansare în cadrul companiei și de reînnoire a contractului de muncă;
– pentru Danemarca, cazarea se face în rulote, 2 persoane în cameră; în camping sunt disponibile: bucătarie, sala de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spalat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/pe zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană; opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.
Plata muncii:
– în Portugalia: Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim pe lună/persoană este de 700 de euro brut. Salariul poate ajunge la 1.000-2.000 de euro pe lună. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze.
– În Danemarca: Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, salariul este între 2.000 și 2.500 de euro brut/lună. La finalul sezonului se acordă un bonus de 12,5% din salariu reprezentând bani de vacanță, conform legislației daneze. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze.
Cerinţe: vârstă minimă – 18 ani; nu se solicită cunoașterea unei limbi străine; abilități de muncă în agricultură; condiție fizică bună.
Mod de aplicare: Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk, sau să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj, str Lt. Col. D. Petrescu, nr.1, Târgu Jiu, tel 0253/211.568. Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 9 decembrie 2019. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Preselecția aplicanților se face de către angajator.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here