AJOFM are 197 de convenţii cu angajatorii gorjeni

171

ajofm declaratii drepturi autor (2) insDeşi oferta locurilor de muncă de la nivel judeţean nu este una foarte bogată, iar numărul şomerilor a depăşit 10.200, încă mai există angajatori dornici să încheie convenţii civile cu statul în vederea oferirii de locuri de muncă în condiţii avantajoase, atât pentru angajaţi, cât şi pentru firme.

Patronii de firme care angajează pe o perioadă nedeterminată absolvenţi de instituţii de învăţământ primesc de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, o sumă lunară acordată pentru fiecare absolvent încadrat, pe o perioadă de 12 luni. Cuantumul sumelor acordate diferă în funcţie de nivelul studiilor absolvenţilor. La rândul lui, angajatorul trebuie să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora pe o perioadă de trei ani de zile, având parte de scutirea pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi. „La ora actuală, pe articolul 80 avem încheiate 120 de convenţii cu angajatorii din judeţ. Absolvenţii pot fi încadraţi în condiţiile art. 80 din Legea nr. 76/2002, o singură dată pentru fiecare formă de învăţământ, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor. În perioada celor trei ani, absolvenţii pot urma o formă de pregătire profesională, organizată de către angajator, iar cheltuielile necesare pregătirii profesionale vor fi suportate, la cererea angajatorilor, din bugetul asigurărilor pentru şomaj”, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj.

75 de angajări pe articolul 85

Reprezentanta instituţiei judeţene a precizat faptul că alte 75 de convenţii au fost încheiate în baza Legii 76/2002, articolul 85 care se adresează încadrării şomerilor care mai au trei ani până la pensie, au peste 45 de ani sau sunt unici susţinători financiari ai familiei. „La acest capitol, avem nu mai puţin de 75 de solicitări. Angajatorii gorjeni care doresc să încadreze şomeri de peste 45 ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă persoanelor încadrate şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare persoană angajată, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă, dacă menţin raporturile de muncă cel puţin doi ani”, a mai spus Ana-Maria Niculescu. Angajatorii care încetează raporturile de muncă sau de serviciu ale persoanelor menţionate, anterior termenului de doi ani, sunt obligaţi să restituie, în totalitate către AJOFM Gorj sumele încasate pentru fiecare persoană, plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu. Totodată, firmele care angajează şomeri care în termen de trei ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Nicio convenţie pentru vacanţe

AJOFM Gorj aminteşte angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă. Din păcate, conform purtătorului de cuvânt al instituţiei judeţene, niciun angajator din Gorj nu a înaintat vreo solicitare pentru încadrarea în muncă de studenţi ori elevi pe perioada vacanţelor. Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here