Ai noştri preferă spargerile prin Franţa

189

Franţa este destinaţia cea mai preferată a infractorilor din Gorj care acţioneată în străinătate, mai ales atunci când vine vorba de infracţiuni electronice. Poliţia Română a întocmit o statistică a preferinţelor infractorilor şi a inclus Gorjul în categoria celor în care infractorii proveniţi de aici preferă să îşi desfăşoare activitatea în Hexagon. În aceiaşi categorie mai sunt incluse Doljul, Oltul şi Telormanul, dar şi Satu Mare, Bihor, Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara.

Conform studiului respectiv, Marea Britanie şi Germania sunt preferate de infractori proveniţi din Suceava, Iaşi şi Bacău, în timp ce Italia şi Spania sunt ţinta predilectă a celor proveniţi din Vâlcea, Constanţa, Argeş şi Bucureşti.

Analiza Inspectoratului General al Poliţiei Române arată că evoluţia crimei organizate în România în ultimii ani este strâns legată de evoluţia criminalităţii informatice şi de folosirea tot mai intensă a tehnologiei IT-C în comiterea de infracţiuni. Autorii acestor infracţiuni sunt mult mai dificil de identificat şi reţinut “prin prisma faptului că au nivel de inteligenţă ridicat şi dispun de mijloace informatice sofisticate, de ultimă generaţie”. Acest lucru este reliefat şi de procesele aflate în curs de judecare la Tribunalul Gorj, în care mai multe persoane sunt acuzate că au păgubit cu sume mari de bani bănci sau site-uri din străinătate prin fraudarea sistemelor electronie de securitate.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here