Ai grijă de tine!

766

Asociația Redescoperă Fericirea Stop Cancer, prin reprezentantul său, Claudia Șerban, împreună cu Primăria Târgu Cărbunești, au organizat, joi, 1 octombrie 2020, cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerului, o întrunire în parcul primăriei. Tema întrunirii a fost una nu tocmai plăcută, dar foarte importantă ,,Cancerul de sân”.La întrunire au participat doamne din oraș interesate să afle mai multe informații despre această boală. Alături le-a fost, ca întotdeauna, primarul reales cu un scor foarte bun, Dănuț Birău și, evident, un medic, chirurgul Florin-Sorin Mehedințu.
Domnul primar a felicitat-o pe Claudia Șerban, proaspăt consilier, pentru inițiativa de a informa femeile cu mai multe date privind cancerul de sân. A făcut apel la toate femeile să fie mai atente cu sănătatea lor pentru că o societate fără femei este imposibilă. Le-a mai spus că ușa biroului său este deschisă pentru toată lumea pentru diverse probleme.
Domnul dr. Florin-Sorin Mehedințu, chirurg la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, spital cu renume, nu numai în județ, a vorbit despre importanța prevenției cancerului de sân și nu numai! A insistat asupra necesității unui control periodic, cel puțin o dată pe an. A vorbit de câteva cauze ale bolii, insistând asupra faptului că neglijența joacă un rol important în evoluția rapidă a bolii.
Domnul dr. Mehedințu este un foarte bun chirurg despre care pacienții spun că are un suflet bun și o mână bună tratându-i pe pacienți de la egal la egal indiferent de condiția socială. De apreciat este și faptul că se implică și în viața comunității devenind și consilier local.Claudia Șerban este, de mai mulți ani, îngerul păzitor al multor bolnavi, nu numai din Gorj, ci și din țară. Ea este navigator de pacienți (persoană care face legătura foarte rapid între pacienți și medici). Navigatorul de pacienți nu este o profesie remunerată, dar are multe satisfacții când pacienții sunt salvați și multă durere când pierde un pacient!Claudia înlesnește internarea pacienților la Institutul Oncologic din Cluj unde este mai acasă decât acasă. A făcut posibilă internarea în acel spital a peste 700 de pacienți. Are, de asemenea, o relație foarte bună cu doamna doctor Iuliana Orvas de la secția de oncologie a Spitalului Județean Târgu-Jiu. Doamna dr. Orvas, spre bucuria noastră, este din Cărbunești. Este un medic foarte bun, cum apreciem noi, pacienții, deși lucrează într-un mediu cu multă suferință, lângă pacienți, este mereu cu zâmbetul pe buze.Claudia a comunicat doamnelor că lucrează și doamna dr. Firoiu Camelia care le va primi cu drag pe doamnele care vor apela. Pe pliantele prezentate este numărul de telefon al Claudiei. Cine dorește poate s-o contacteze oricând.Întruniri de acest fel vor mai fi organizate cu grupuri mici de femei pentru a avea informațiile necesare în diverse situații.
C. Stăiculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here