AH1N1 provoacă, în continuare, teamă – Imunizare după gratii

142
Deţinuţilor din Penitenciarul Târgu–Jiu le este teamă de gripa porcină, astfel că o parte dintre ei au solicitat să fie vaccinaţi contra virusului AH1N1. Şi aproximativ jumătate din angajaţi au ales să facă vaccinul, declarând că se simt mai bine acum, la gândul că nu mai sunt predispuşi unei eventuale îmbolnăviri.

Peste o sută de persoane private de libertate din penitenciarul Târgu – Jiu au ales să se vaccineze contra gripei porcine.Printre deţinuţi există, însă, şi persoane care nu doresc acest lucru sau cărora, din cauza unor probleme medicale, nu li se poate administra acest vaccin. „Eu m-am vaccinat pentru a mă feri de boala asta. Mă simt mai bine şi în acelaşi timp mai protejat”, a declarat un deţinut în timp ce un altul a explicat de ce nu a ales să se vaccineze: „Nu m-am vaccinat pentru că sunt alergic la ace şi pentru că, oricum, eu nu cred în vaccin. Nu cred că mă protejează”. Din totalul de 442 de persoane private de libertate, 118 s-au lăsat deja imunizate.

Se vaccinează şi angajaţii
Şi o parte din angajaţi au decis să se lase vaccinaţi, aproximativ jumătate alegând să se apere în acest fel de virusul de gripă nouă. „Cam jumătate dintre cadre s-au vaccinat deja. Eu nu am făcut încă vaccinul dar urmează să îl fac şi eu”, a declarat Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului Târgu – Jiu.
Atât persoanele private de libertate cât şi personalul din Penitenciar care au decis să se vaccineze, au făcut o cerere către conducerea unităţii prin care au solicitat acest lucru.
Dozele de vaccin, pe baza cererilor, au fost trimise de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here