Agricultura pe înțelesul tuturor – Rotația culturilor legumicole

1016
Birds eye view of a woman gardener weeding an organic vegetable garden with a hand fork.

În cultura plantelor, deci și a legumelor, un factor foarte important în obținerea de recolte bogate și mai ieftine îl constituie planta premergătoare. Ea poate fi o puternică sursă de boli, buruieni sau dăunători, este cazul plantelor contraindicate, sau o sursă de condiții favorabile, este cazul premergătoarelor indicate, care pot spori volumul și calitatea recoltelor.
Cele mai bune plante premergătoare pentru legume sunt:
Gruparea legumelor după partea din plantă folosită explicații necesare pentru înțelegerea corectă a noțiunilor agrotehnice
Cele mai bune îngrăşăminte pentru legume sunt gunoiul bine compostat şi complexele cu azot, fosfor şi potasiu, de preferință aflate în proporție egală.
Cele mai potrivite culturi după care poate să se înfiinţeze o grădină de legume sunt cerealele păioase și leguminoasele.
Excesul de azot poate duce la creşterea luxuriantă a vegetaţiei în dauna calităţii şi a rezistenței plantelor la boli, intemperii, păstrare etc.
La culturile vărzoase și frunzoase nu trebuie folosite pesticidele sub formă de pulberi căci se acumulează în căpăţâni și pe frunze.
Dacă toate astea fi-vor respectate …
Restul vine de le sine apoi …
Ing. Ion VELICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here