Agricultura, afacerea crizei

219
agriculturaAfacerile în agricultură sunt profitabile chiar şi în perioadă de criză, iar cei care deţin deja firme în domeniu le recomandă tinerilor să înceapă o asemenea investiţie pentru că nu vor regreta. 100 de hectare, dar şi 10 hectare pot asigura succesul unei afaceri.

Agricultura va avea tot timpul succes, indiferent de contextul economic existent, pentru că oamenii au nevoie de hrană. „Este o îndeletnicire străveche şi nu numai necesară, dar şi profitabilă. Adevărul este că la noi în ţară, cu secole în urmă, boierii deţinători de terenuri trăiau şi studiau la Paris şi acum situaţia nu este mult schimbată. Sunt destui care trăiesc foarte bine desfăşurând activităţi în agricultură”, spune Ştefan Poienaru, unul dintre marii latifundiari ai ţării. „Este foarte bine să se investească în agricultură. Eu sunt foarte ataşat de acest sector, este domeniul meu de suflet şi dacă ar fi să o iau de zece ori de la capăt, tot de agricultură m-aş apuca. Acum investiţiile sunt necesare şi sunt posibile”, arată Culiţă Tărâţă, care administrează Insula Mare a Brăilei. Domeniul agricol poate reprezenta o oportunitate în această perioadă de criză, dacă autorităţile vor reuşi să pună la punct o politică agrară coerentă, spun specialiştii. „Este nevoie de o concepţie clară privind rolul şi viitorul agriculturii. Din păcate, în acest moment nu există o acumulare de capital pentru a finanţa agricultura, dar cei care au dispun de fonduri şi vor să pornească o afacere se pot orienta către domeniul agricol”, recomandă analistul economic Mircea Coşea.
Tinerii să se îndrepte către afacerile agricole
Succesul afacerilor în domeniul agricol depinde uneori de factorii meteorologici, dar acest lucru nu înseamnă că nu este posibil. „Tot ce nu este profitabil se închide. Agricultura desfăşurată de societăţi comerciale sau asociaţii este profitabilă şi acest lucru nu depinde neapărat de suprafaţa avută la dispoziţie”, spune Poienaru.
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here