Agresorul taximetristului ar putea scăpa cu o amendă

383

taximetrist batut (9)Tânărul târgujian care a lovit cu pumnul un taximetrist, producându-i acestuia mai multe leziuni ar putea scăpa doar cu o amendă. Constantin Motu, de 21 de ani, riscă o pedeapsă cu închisoarea doar în cazul în care victima obţine un certificat medico-legal pentru cel puţin 20 de zile de îngrijiri medicale.

Dan Vasile Bălan este taximetristul care duminică dimineaţa, în jurul orei 5, a ajuns la Spitalul de urgenţă după ce fusese victima unei agresiuni. Acesta declara că a fost bătut de cinci clienţi care au refuzat să plătească suma pe care i-o datorau. Ulterior, în urma cercetărilor, s-a constatat că un singur tânăr l-a lovit, anume Constantin Motu, de 21 de ani.

criminalÎn ciuda faptului că pumnul aplicat taximetristului i-a spart acestuia ochelarii, cioburile ajungând în ochiul stâng, agresorul ar putea scăpa basma curată. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică, în prezent tânărul este cercetat pentru lovire şi alte violenţe, faptă pentru care va plăti cu o amendă.

„Momentan îl cercetăm pentru lovire şi alte violenţe. Încadrarea se poate schimba în vătămare corporală în cazul în care taximetristul va scoate certificat medico-legal pentru cel puţin 20 de zile de îngrijiri medicale. În acest caz pedeapsa este închisoarea”, a declarat Tică. Tânărul, care se întorcea alături de alţi patru prieteni de la discotecă, şi-a motivat gestul spunând că era băut. Acesta a mai spus, însă, că este şi vina taximetristului care nu le-ar fi dat bon şi le-ar fi cerut prea mulţi bani.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here