Agresorul taximetristului: „Îmi pare rău pentru ce am făcut”

310

taximetrist batutTrei dintre cei cinci agresori ai taximetristului în vârstă de numai 21 de ani care a ajuns duminică dimineaţa la spital, sunt minori. Cel care l-a lovit, însă, este major şi va răspunde, împreună cu ceilalţi, în faţa legii, deşi acum regretă cele întâmplate şi spune că era prea beat pentru a-şi da seama ce face.

Constantin Motu, în vârstă de 20 de ani, este tânărul care l-a agresat pe Dan Vasile Bălan, taximetristul care, în urma încăierării, a ajuns la spital. Acesta, împreună cu prietenii săi, au luat taxiul condus de Bălan pentru a-i transporta de la o discotecă din Băleşti acasă. Au urcat toţi cinci în taxi, rugându-l pe şofer să îi ia, chiar dacă sunt mai mulţi decât în mod normal. Ajunşi la destinaţie, tinerii au refuzat, însă, să plătească pentru cursă. Taximetristul a declarat că trebuia să îi plătească cinci lei dar că nu au vrut şi unul taximetrist batut (9)dintre ei a sărit la bătaie. „Eu am dat. I-am dat un pumn în ochi. Atât. Ne-am speriat şi am fugit”, a declarat Motu. Tinerii au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

„Nu le-a tăiat bon”

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, mare circ atunci când agresorii au fost scoşi de la arest pentru a fi prezentaţi în faţa instanţei. Mamei unuia dintre ei i s-a făcut rău când a văzut presa, leşinând pe scările inspectoratului. La cealaltă extremă, tatăl celui care l-a lovit pe taximetrist a ţinut să explice faptul că totul s-a datorat atât consumului de alcool, băieţii fiind „aburiţi”, dar şi taximetristului, care nu a fost corect. Atât acesta cât şi agresorii susţin că taximetristul a vrut să profite de faptul că aceştia sunt băuţi şi le-a cerut prea mulţi bani. „Ne-a cerut 200 de mii de lei vechi. Nu e vorba că nu aveam la noi bani, taximetrist batut (2)dar ni s-au părut prea mulţi, mai ales că nu ne-a tăiat bon. Şi noi am zis că nu îi dăm atât”, a mai povestit Motu. Aşa cum era de aşteptat, părinţii au sărit în sprijinul copiilor lor spunând că dacă taximetristul nu ar fi dorit să profite de starea lor de beţie, nu s-ar fi întâmplat aşa ceva. „Trebuia să le taie bon. Ştiu că nu e bine ce a făcut, dar vă promit eu că nu se va mai întâmpla pe viitor.

Dar taximetristul trebuia să le dea bon. Mie mi-a spus un taximetrist că dacă vreau fără bon, mă urc în maşină, dacă nu, nu”, a spus tatăl bătăuşului.

Aproape i-au scos ochiul

În tot acest timp, taximetristul se află la spital, cu mari probleme la ochiul stâng. Tânărul de 21 de ani purta ochelari şi în momentul în care a primit un pumn în ochi, sticla lentilei s-a spart, cauzându-i multe răni la nivelul ochiului.

Povestea lui Bălan nu coincide cu cea a „clienţilor” în ceea ce priveşte suma pe care acesta le-a solicitat-o tinerilor dar şi în legătură cu agresiunea, acesta spunând iniţial că toţi cei cinci l-au bătut. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, cercetările vor continua, vinovaţii urmând să plătească pentru ce au făcut.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here