Aglomeraţie la buletine în Târgu-Jiu

207

Aglomeraţie la Serviciul de Evidenţă a Persoanei din Târgu-Jiu. Sute de oameni vin zilnic la ghişeele instituţiei pentru a-şi schimba actele de identitate. Funcţionarii spun că numărul crescut de cereri este cauzat şi de venirea acasă a celor care muncesc în străinătate. Oamenii stau la rând ore întregi, ca să ajungă să-şi depună dosarele cu documentele necesare.

În această lună, volumul de muncă se măreşte din cauza celor care lucrează în afara graniţelor ţării. Dintre cei care îşi înnoiesc cărţile de identitate în luna august, mai bine de 60 la sută sunt veniţi din străinătate. Chiar dacă nu le convine, se înarmează cu răbdare şi stau la cozi, ca pe vremuri. “Am aşteptat mai bine de o oră pentru a depune actele. Nu am ştiut ca durează atât, alfel veneam mai devreme. Am venit special luna aceasta în tară să îmi schimb buletinul”, a spus un bărbat care lucrează de 7 ani în Anglia. În această situaţie se află şi Petru. El are buletin făcut în Italia, acolo unde lucrează împreună cu soţia. Însă aceasta nu a reuşit până acum să-şi facă acte peste graniţă şi a fost nevoită să vină în România pentru a-şi schimba buletinul. “Am venit şi săptămâna trecută să depun actele dar era tot la fel, aglomeraţie, şi atunci nu am putut să stau. Acum am ştiut la ce să mă aştept, stau de o oră jumătate. Asta e, am nevoie de acte”, a spus Mihaela.

80-100 de cereri pe zi
În perioada de vară, mai ales în luna august, se înregistrează între 80 şi 100 de cereri pe zi. “Luna august este printre cele mai aglomerate din an. Vin mulţi din străinătate, oameni care lucrează acolo şi sunt nevoiţi să schimbe actul de identitate. În această lună am avut între 80 şi 100 de cereri pe zi. Sper ca fiecare să înţeleagă că este un volum mare de muncă, noi am încercat să rezolvăm cât de repede am putut actele, mai ales că mulţi au biletul de avion deja cumpărat. În zilele aglomerate funcţionarii au lucrat chiar şi peste program pentru a-i mulţimi pe toţi”, a declarat Şef serviciu Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, Câmpeanu Elisa-Ana-Maria. Cel mai probabil, cozile de la ghişeele Serviciului de Evidenţă a Persoanei vor dispărea la sfârşitul lunii august, odată cu plecarea târgujienilor ce lucrează în străinătate.
Ana Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here