Agentul-șef Dăianu, de la Penitenciarul Târgu-Jiu, condamnat la închisoare

357

Judecătorii de la Tribunalul Gorj au stabilit, aseară, sentința pentru un fost agent șef de la Biroul de Educație, din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu, încă de la primul termen în proces. Bărbatul judecat pentru luare de mită a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Hotărârea nu este definitivă, însă instanța a decis ca Ioan Daniel Dăianu să rămână în arest până la stabilirea verdictului. ”Condamnă inculpatul Dăianu Ioan Daniel la doi ani de închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată perioada reținerii și arestului preventiv, de la data de 28 aprilie la zi. Menține măsura arestului preventiv”, au stabilit magistrații. Acesta este acuzat că, în aprilie, a primit bani de la familia unui deținut, pentru a-l ajuta să obțină aprobarea unei învoiri de Paște. “Din probele administrate a reieșit faptul că, în cursul lunii aprilie 2016, inculpatul D.I.D. i-a promis deținutului M.D.D., aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul Târgu-Jiu, dar și inculpatului S.T.D., sprijin pentru acordarea unei învoiri lui M.D.D., în perioada Sărbătorilor Pascale. În acest scop, a pretins suma de 1000 euro, stabilind ca aceasta să fie remisă prin intermediul inculpatului S.T.D. La data de 28.04.2016, inculpatul S.T.D. s-a întâlnit cu D.I.D. pentru a-i remite, în scopul menționat anterior, o sumă de bani, ocazie cu care lucrători ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au procedat la prinderea în flagrant a lui D.I.D. care tocmai primise suma de 500 euro și bunuri de la S.T.D., în scopul menționat anterior”, se precizează în comunicatul Direcției Generale Anticorupție.
În același dosar au fost trimiși în judecată alți doi inculpaţi, deţinutul şi o persoană din familia acestuia, pentru dare de mită. În timp ce persoana privată de libertate s-a ales cu 913 zile de închisoare, celălalt bărbat a primit o pedeapsă de un an și patru luni.
Decizia a fost luată după ce, luna trecută, un alt angajat al Penitenciarului Târgu-Jiu a fost condamnat tot pentru luare de mită. Petre Rujan, fostul subofițer suspectat că le oferea deținuților din Penitenciarul Târgu-Jiu telefoane și băuturi alcoolice, a primit doi ani și șase luni de închisoare, însă hotărârea nu este definitivă nici în cazul său.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here