Agenţii locali târgujieni, la datorie de Festivalul Berii

207

tudor festivalEdiţia din acest an a Festivalului Berii va debuta săptămâna viitoare la Târgu-Jiu, urmând a se încheia pe data de 21 august. Alături de organizatorii principali, Primăria şi cele două firme care sponsorizează spectacolele, la datorie va fi şi Poliţia Locală, care îşi va mobiliza zeci de agenţi ce vor asigura ordinea şi măsurile de siguranţă.

Potrivit lui Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale Târgu-Jiu, măsurile de siguranţă pentru Festivalul Berii din acest an, au fost discutate încă de acum trei săptămâni: „În urmă cu trei săptămâni, domnul primar ne-a solicitat să pregătim cu simţ de răspundere planul de măsuri privind ordinea şi siguranţa publică a cetăţenilor. Avem experienţa anilor trecuţi şi am venit cu câteva propuneri urmând ca până luni când începe festivalul lucrurile să fie foarte clare”.

Măsuri la circulaţie

Şeful agenţilor locali târgujieni a mai spus că se vor lua anumite măsuri şi în sectorul circulaţie. „Anul trecut au fost momente când circulaţia pe strada Bicaz era îngreunată datorită lipsei de respect din partea unor conducători auto care îşi lăsau maşinile la întâmplare, sfidându-i pe ceilalţi participanţi la trafic. În urma deplasărilor în teren, am stabilit că pe porţiunea de stradă din Bicaz unde este şantier se va circula în sens unic, cu direcţia de mers spre Debarcader. Accesul pe Insuliţă se va face pe prima arteră de circulaţie din Bicaz până la capătul podului, unde vom amenaja circa 500 de locuri. Vom avea agenţi care vor dirija spre parcare conducătorii auto şi nu vom permite accesul pe insuliţă decât în baza unui program de aprovizionare”, a precizat Tudor. Tot la capitolul circulaţie, Poliţia Locală va beneficia şi de sprijinul Poliţiei Rutiere. De asemenea, la activitatea de siguranţă publică, vor fi efective atât ale Poliţiei Locale, vor fi jandarmii, poliţiştii de la Poliţia Municipală, dar şi de la alte structuri. Totodată, vor fi suplimentate efectivele din parcuri, unde vor exista mai multe patrule căci mulţi cetăţeni vor veni pe jos. „Le transmitem cetăţenilor că suntem dispuşi să dăm şi sancţiuni dar mai bine să respecte legea şi indicaţiile noastre, ale jandarmilor şi a poliţiei. De siguranţa alimentelor, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor vor fi prezenţi, punându-se accent şi pe sesizările cetăţenilor”, a mai spus Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

Protocoale cu structurile orăşeneşti

foto targul mesterilor 003La ora actuală, Poliţia Locală Târgu-Jiu lucrează la o serie de protocoale de colaborare ce au fost deja încheiate cu colegii lor din Târgu-Cărbuneşti, Bumbeşti-Jiu, urmând să fie finalizat şi cel cu Motru. „La nivel naţional funcţionează Federaţia Naţională a Poliţiştilor Locali din România. În statut figurează câteva reguli privind sprijinul, colaborarea şi într-ajutorarea reciprocă. Astfel, există posibilitatea să ne mobilizăm ca să acţionăm cu ocazia unor evenimente şi în alte localităţi din judeţ”, a precizat Ion Tudor. Până la sfârşitul acestui an, Poliţia Locală din Târgu-Jiu îşi va achiziţiona şi două autovehicule noi, de origine românească, urmând ca pe parcursul anului următor să se încerce achiziţionarea a altor câteva maşini, pentru înlocuirea actualelor autoturisme a căror vechime nu este deloc rezonabilă.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here