Agenţii economici din Rovinari, aşteptaţi să îşi vizeze autorizaţia de funcţionare

381

Agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza localităţii Rovinari şi încă nu şi-au vizat autorizaţia de funcţionare sunt rugaţi să se prezinte la Compartimentul Autorizaţii din cadrul primăriei pentru a se pune în legalitate.

“Primăria şi Consiliul Local Rovinari roagă toţi agenţii comerciali care îşi desfăşoară activitatea pe raza oraşului fără a avea vizată autorizaţia de funcţionare să se prezinte la Compartimentul Autorizaţii din cadrul primăriei pentru a-şi viza autorizaţia de funcţionare. Autorizaţia de funcţionare este valabilă începând cu data eliberării acesteia de către Primăria Oraşului Rovinari şi până la sfârşitul anului respectiv, indiferent de perioada rămasă până la finalul anului fiscal, urmând a fi vizată anual până la data de 31 ianuarie pentru anul în curs”, transmit reprezentanţii Primăriei Rovinari.
Taxa pentru eliberarea/vizarea autorizaţiei de funcţionare variază: taxa de eliberare a autorizaţiei de funcţionare pentru comercianţii a căror activitate se desfăşoară potrivit Clasificaţiei activităţilor din economia naţională – CAEN, clasa 5610- Restaurante şi 5630- Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor este de 300 de lei, iar taxa pentru viza anuală este de 100 de lei. De asemenea, taxa de eliberare a autorizaţiei de funcţionare pentru comercianţii care desfăşoară altfel de activităţi economice decât cele menţionate la punctul 1 este de 50 lei, iar taxa pentru viza anuală a acestora este de 25 lei. Plata taxei se face în momentul solicitării eliberării/vizării autorizaţiei de funcţionare la casieria instituţiei sau în contul de Trezorerie RO16TREZ34021160203XXXXX. Taxele se pot modifica anual conform codului fiscal.

Amenzi de până la 2000 lei
Desfăşurarea activităţii comerciale pe raza localităţii Rovinari fără a deţine autorizaţie de funcţionare se sancţionează conform legii cu amendă de la 200 la 2000 lei.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here