Agenții de la Poliția Locală Târgu-Jiu, în ,,misiune” în cartierele municipiului

4539

În scopul eficientizării măsurilor întreprinse pentru menținerea climatului de siguranță publică, activitatea operativă a polițiștilor locali se desfășoară, cu precădere, în echipe de patrulare pedestră, atât în cartiere, cât și în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu.
,,În această perioadă, tot mai mulți cetățeni ne solicită sprijinul pentru a interveni în cartierele de locuințe, acolo unde, după ora 22.00, în locurile de joacă pentru copii, sau pe băncile din imediata apropiere a blocurilor, se strâng grupuri de persoane care provoacă deranj public, consumă băuturi alcoolice, semințe sau alte produse, lăsând multă mizerie în urma lor.
În perioada mai – iulie 2021, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice au aplicat 188 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33.800 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R, pentru: deranj public; consum de băuturi alcoolice în locuri publice; apelare la mila publicului; provocare și participare la scandal în locuri publice; proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare. De asemenea, împreună cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, polițiștii locali desfășoară periodic acțiuni pedestre, în vederea prevenirii și combaterii fenomenului de cerșetorie și a abuzului asupra copiilor”, au transmis reprezentanții Poliției Locale a Municipiului Târgu-Jiu.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here