AGA DP Motru, în aer! Instanța a decis că acest organism a fost numit ilegal

2790

O nouă victorie pentru CL și Primăria Motru în ceea ce privește numirea prin HCL a lui Gigel Jianu și a lui Huidu Vasile în AGA Direcției Publice Motru. Asta după ce, ieri, instanța de judecată, cu toate că s-a lăsat de către consilierii juridici la aprecierea instanței stabilirea unei soluții, a decis că numirea celor doi consilieri în AGA a fost ilegală. Ca atare, toate hotărârile luate de cei doi în acest for de conducere sunt nule de drept, asta însemnând că inclusiv Consiliul de Administrație, directorul executiv, dar și cenzorii de la Direcția Publică au fost numiți ilegal. Mai mult, cei care fac parte din aceste organisme vor fi obligați să returneze sumele încasate până la stabilirea acestei soluții.

Cel mai speriat și disperat de situație este Dan Matei, directorul executiv, care, din păcate, trebuie să restituie instituției cei aproximativ 10.000 de lei lunar încasați în ultimele patru luni, combustibilul folosit pentru mașina de serviciu pe care o ține permanent după el. Lui i se vor anula toate deciziile luate în perioada de când deține această funcție. Nepăsarea celor care au votat numirea ilegală a AGA, în urmă cu mai multe luni, nu a făcut decât să încurce activitatea societății, care nu are un buget aprobat pentru al doilea an consecutiv.
De asemenea, salariații nu pot avea drepturi salariale mai mari, iar managementul defectuos al actualei conduceri a dus societatea pe pierdere, situație ținută ascunsă, neprezentată CL, deși a fost solicitată de mai multe ori. Sentința este ca și definitivă, chiar dacă are termen de recurs 15 zile, deoarece CL Motru nu are niciun motiv să facă recurs, având în vedere că instanța a stabilit ceea ce CL a contestat. De altfel, primarul Cosmin Morega a pus proiect de hotărâre, în ședință de joi, deja a patra oară, de înlocuire a AGA conform legii. Asta pentru a debloca situația societății. Consilierii locali aripa dreapta au motivat de fiecare dată că așteaptă sentința instanței, abținându-se de la vot, proiectul fiind respins la aceste încercări. Acum, angajații DP Motru așteaptă ca toți consilierii locali cărora le pasă de DP Motru sa voteze acest proiect de hotărâre și să nu facă scut în jurul directorului Matei, care pune presiune politic pe membrii de partid și pe cei din Alianță.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here