AGA Direcției Publice, stabilită de Consiliul Local

923

În ultimă joi din luna trecută, pe ordinea de zi a CL Motru a fost, pe lângă cele 24 de proiecte, și numirea membrilor AGA pentru Direcția Publică Motru. Proiectul a fost inițiat de actualul primar, iar coaliția de Dreapta i-a nominalizat în AGA pe consilierul local Gigel Jianu și pe consilierul local Huidu Vasile, unul de la PNL și altul de la USR.

Conform legii, hotărârile de CL trebuie adoptate în zece zile lucrătoare, lucru care se va întâmpla în perioada următoare, iar AGA va numi apoi interimar un director din interiorul societății sau, în cel mai rău caz, pentru binele acestei societăți, pe fostul director Tudor Dobrică, până la organizarea procedurii de selecție a directorului și noului CA.
De reamintit faptul că, în 2020, Direcția Publică Motru nu a avut dar nici nu are un buget aprobat. Supărarea este însă mare în rândul celor care vor să ajungă fie în CA, fie directori la această unitate, fără a-i interesa problemele cu care se confruntă societatea ori activitățile pe care le prestează. Pe unii îi interesează doar CA-ul și funcția de director.
De altfel, în continuare doritor pentru funcția de director ori președinte de CA este fostul consilier personal Dan Matei, care critică în continuare activitatea Direcției și a Primăriei. Asta pentru că respectivul așa consideră că lucrurile se vor rezolva în favoarea sa, punând presiune pe funcționării Direcției. De altfel, mai mulți membrii ai PNL Motru, adică Sachelarie Leonard, Dan Matei, pensionari gen Ulariu Victor, Corcoveanu, dar și angajați ai CEO, așteaptă cu nerăbdare un scaun de la aceasta societate fără a-i interesa problemele sale. Contactat telefonic, primarul Cosmin Morega a declarat: ,,Direcția Publică este o societate a CL Motru pe care am dezvoltat-o cu ani în urmă și în care am mare încredere și sper ca AGA să înțeleagă, la acest moment, că este necesară numirea unui director interimar din rândul angajaților, în caz contrar această societate nu va putea performa. Trebuie cineva din interior, care cunoaște specificul activităților de zi cu zi, menținerea și obținerea autorizațiilor și a fluxului de documente, mai ales că, în ultimă perioadă, societatea a fost încurcată, membrii AGA au demisionat și s-a înregistrat și lipsa unui director. Din păcate, încercarea disperată a unora de a pune mâna și pe această societate, exact cum au pus pe UATAA Motru, nu va face decât să încurce și mai mult activitatea care, în ultima perioadă, a intrat pe un făgaș normal, angajații muncind, primindu-și drepturile salariale la timp, lucru pe care pe unii îi nemulțumește. Sunt convins însă că cei 125 de angajați vor avea tăria de a-și apăra locurile de muncă, iar dacă vor considera că cei care sunt impuși pentru a-i conduce nu sunt potriviți nu vor ezita să riposteze. Întotdeauna am susținut și voi susține această societate, iar salariații au în mine un partener loial, care îi va susține în orice demers pentru a le apăra locurile de muncă”, a declarat primarul Cosmin Morega. Direcția Publică Motru muncește zi de zi, lucru văzut pe rețelele de socializare și pe site-ul primăriei din Motru.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here