Aflux de turişti la Rânca, în primul weekend cu zăpadă

384

Peste două mii de turişti au ales să-şi petreacă minivacanţa de 1 decembrie la Rânca. În staţiunea gorjeană stratul de zăpadă a ajuns la 70 de centimetri, fiind mai mare decât cel depus în restul staţiunilor din ţară. Cum era de aşteptat, nu au lipsit nici accidentele, salvamontiştii gorjeni intervenind la cinci cazuri.

Sezonul sporturilor de iarnă a debutat în forţă în staţiunea montană Rânca din judeţul Gorj. Dacă în alte staţiuni din ţară turiştii abia s-au putut da cu sania, la Rânca s-a schiat încă de sâmbătă. Vremea bună şi stratul mare de zăpadă au fost ca un magnet pentru iubitorii sporturilor de sezon. Mii de persoane au urcat la Rânca în ultimele zile.

De pe pârtie, la spital
Pofta de distracţie le-a distras atenţia unora, astfel că până la accidentarea pe pârtie a mai fost doar un pas. Din fericire, nu au fost cazuri grave. „Am avut cinci cazuri, două Ranca 1pe pârtia de schi, unul la sanie şi două în staţiune; trei au fost trimişi la spital pentru control de specialitate, dar au mers cu maşinile lor”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.
Salvamontiştii gorjeni au avut o minivacanţă activă, ei asigurând permanenţa în staţiunea Rânca, fiind prezenţi printre turişti, dar verificând şi traseele turistice din zonă.

Activitate intensă şi pentru drumari
Şi reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu au lucrat la foc continuu în ultimele zile. Vântul le-a cam dat bătăi de cap mai ales în perioadele în care a fost Ranca 2valabilă avertizarea de viscol. Ei au fost solicitaţi să intervină şi la transportarea unei gravide din staţiune la spitalul din Novaci, femeia fiind surprinsă de viscol la Rânca.
În continuare, drumarii acţionează permanent pe DN 67 C Novaci – Rânca, asigurându-se că starea drumului permite accesul turiştilor în staţiune.

Distracţie la cote maxime
Cei care au ales să-şi petreacă minivacanţa la Rânca au avut parte de distracţie la cote maxime. Zăpada a fost numai bună pentru schi şi săniuş, iar cei care nu au vrut să testeze pârtiile s-au bucurat de peisaj şi au degustat din preparatele pregătite în Ranca 3restaurantele şi pensiunile din staţiune.
Centrul distracţie s-a mutat la Rânca în aceste zile libere şi cu siguranţa aşa va rămâne şi în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât se apropie cu paşi repezi şi sărbătorile de iarnă, pentru care deja s-au făcut rezervări la hotelurile, cabanele şi pensiunile din staţiune.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here