Aflux de înregistrări în sistemul de identificare prin aplicaţia Salvamont

2190

Tehnica modernă este din ce în ce mai folosită de români. Acest lucru este demonstrat şi de numărul tot mai mare al înregistrărilor în sistemul de identificare prin aplicaţia Salvamont. În ultimele zile, mai ales după tragedia aviatică de la începutul acestei săptămâni, s-a înregistrat o adevărată explozie de înregistrări ale aplicaţiei pe telefoane.

Lansată în urma cu mai bine de un an în urmă aplicaţia Salvamont pentru telefoanele mobile permite pe lângă accesul la informaţii despre zona montană şi transmiterea unui semnal de urgenţă către echipele salvamont şi care permite o identificare rapidă a locului producerii accidentului, identificare bazată atât pe elementele identificate de celulele de telefonie mobilă, cât şi de sateliţi GPS. Aplicaţia este gratuită, poate fi instalată de către oricine, indiferent de reţeaua de telefonie şi oferă salvatorilor informaţii despre coordonatele GPS ale locului accidentului, altitudine, nivelul de încărcare al bateriei şi numărul de telefon de pe care s-a făcut apelul. „Marele avantaj al acestei aplicaţii este faptul că funcţionează în toată ţara, nu numai în zona montană, apelurile fiind preluate de Dispeceratul Naţional Salvamont şi transmise echipajelor de intervenţie, iar locul accidentului fiind afişat pe monitoarele din bazele de salvare”, menţionează Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Mai multe înregistrări după accidentul de la Cluj
După tragedia aviatică din zilele trecute, s-a înregistrat o adevărată explozie de înregistrări ale aplicaţiei pe telefoane, toată lumea fiind interesată să vadă cum funcţionează această aplicaţie şi cât le poate fi de folos în anumite situaţii. „Aplicaţia se poate descărca de pe Magazin Play şi este accesibilă pentru majoritatea sistemelor de operare ale telefoanelor mobile”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.
Salvamontiştii gorjeni au avut în sezonul de vară al anului trecut o primă acţiune de salvare rezolvată cu ajutorul coordonatelor GPS, întreaga acţiune fiind coordonată prin internet din centrul de comandă, unde pe un monitor se urmăreau echipajele de salvatori şi accidentaţii în teren.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here