AFDPR Gorj, în apărarea lui Geamănu

327

Asociația Foștilor Deținuți Politici din România Gorj, prin noul lider A. Balif, a sărit în apărarea fostului președinte al acestui organism, Ștefan Geamănu, trimis în judecată în două dosare penale, și condamnat pe fond pentru evaziune fiscală, după ce Gorjeanul a relatat, recent, că fostul președinte, însoțit de fiul său, a reprezentat AFDPR Gorj la un eveniment de la București, deplasarea făcându-se “pe banii asociației”. AFDPR Gorj subliniază, încă de la început, că Ștefan Geamănu nu mai este președinte al asociației, deoarece nu a mai candidat pentru această funcție, întărind cele anunțate de conducerea organizației centrale care, printr-un document oficial, sublinia că AFDPR Gorj nu îl mai are pe acesta președinte. Asociația susține, oficial, că deplasarea celor doi la București nu s-a suportat de acest organism.
“Dl. Geamănu Ștefan a fost delegat de către asociație să meargă împreună cu fiul său la dezvelirea monumentului fără să-i fie acordată o sumă de bani pentru deplasare. Aceștia au mers la București pe cont propriu și nu pe cheltuiala Asociației”, a transmis AFDPR Gorj, subliniind că deși nu sunt membri ai Asociației, fii și fiicele membrilor pot participa la evenimente ale AFDPR fără aprobări speciale și fără să aibă calitatea de fost deținut politic. De asemenea, potrivit AFDPR Gorj, situația juridică a lui Geamănu Ștefan, dublu inculpat în două dosare penale și reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Craiova, nu ar impune restricții față de acesta privind participarea la anumite evenimente legate de asociație.
În ce îl privește pe Geamănu Ștefan, contactat telefonic și la momentul redactării materialului respectiv, acesta a refuzat să își prezinte redacției un punct de vedere legat de prezența sa, ca reprezentant al AFDPR Gorj, și al fiului său, apărut în documente drept “Geamănu JR.” la dezvelirea monumentului “Aripi” din Capitală.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here