Afaceristul Tumbăr şi-a scos conacul la vânzare pentru 180.000 de euro

497

castel_de_piatra_4Virgil Tumbăr, afaceristul care şi-a ridicat din piatră un conac vânătoresc la Runcu, a decis după 11 de ani de la punerea temeliei construcţiei, similare cu un palat medieval, să vândă tot ce a construit în peste un deceniu.

Acesta s-a adresat deja unei agenţii imobiliare din Târgu-Jiu, cerând pentru construcţia încă nefinalizată, care are peste 14 camere, dar şi pentru terenul aferent, nu mai puţin de 180.000 de euro. Conacul şi încă o anexă nu au stârnit deocamdată interesul niciunui cumpărător, deşi anunţul se află postat pe site-ul agenţiei de turism de peste o săptămână.

castel_de_piatra_2Deşi anunţa la începutul acestui an că în decursul lui 2011 va finaliza conacul vânătoresc de la Runcu, proprietarul fiind chiar optimist spunând că îl va şi mobila, Virgil Tumbăr a luat acum o altă decizie. Criza financiară dar şi planurile diferite ale lui Tumbăr l-au făcut pe acesta acum, la mai puţin de un an de zile de la anunţul său, să scoată totul la vânzare şi să ceară chiar ajutorul unei agenţii imobiliare pentru asta, dovadă că este foarte grăbit să intre în posesia banilor. Proprietatea, deşi nefinalizată, implică nişte costuri pentru deţinător, impozitul pe teren dar şi pentru clădire obligându-l pe acesta să scoată anual bani din buzunar.

Lucrări sporadice

anunt agentieConacul lui Virgil Tumbăr s-a ridicat brusc în primii ani de după 2000 ca apoi construcţia să stagneze ani de-a rândul. Lumea spera să se lucreze măcar în interior dar proprietarul, strâmtorat probabil financiar, a lăsat castelul fără tocărie, fără instalaţie electrică şi fără căldură. Asta şi poate pentru că nu a vrut să se abată de la proiectul iniţial care implica şi realizarea unor băi termale deosebite ce urmau să fie construite în anexa clădirii principale. De asemenea, proprietarul a oscilat între a-l transforma în clădire de locuit sau a-l face pensiune, asta mai ales că în zonă mai existau astfel de spaţii destinate turismului.

Niciodată locuit

castel_de_piatra_20Conacul sau palatul cum îi spun localnicii din Runcu nu a fost niciodată locuit dar acest lucru l-a făcut parcă mai interesant pentru curioşii care au trecut prin zonă. Toţi străinii care au trecut pe la poarta conacului fie l-au admirat, fie l-au criticat pentru arhitectura dictată de proprietar, spunând că proiectul nu s-ar potrivi cu planul urbanistic al zonei. Tumbăr a folosit însă piatra, pentru ridicarea conacului iar materialul l-a preluat de pe Valea Şuşiţei.

Peste 6300 de mp de teren

Cu proiect neaoş sau nu Tumbăr a pus la vânzare totul pentru 180.000 de euro. Vorbim despre cele două clădiri, conacul şi o anexă, una având o suprafaţă de 1200 de mp şi cealaltă de 450 castel_de_piatra_12de mp, ambele edificate pe un teren în suprafaţă de 6358 de mp. Conform anunţului afişat de agenţie deschiderea la stradă a terenului este de 100 de mp. Proprietarul a cerut agenţiei un preţ fix, iar dacă va vinde construcţia câteva procente din preţ îi vor reveni societăţii.

Niciun cumpărător

Momentan nimeni nu s-a arătat interesat să cumpere proprietatea lui Tumbăr, preţul pentru clădire ţinându-i departe chiar şi pe curioşi. Asta castel_de_piatra_8deoarece în plină criză imobiliară, astfel de construcţii nu se prea vând chiar dacă proprietarii sunt dispuşi să coboare preţurile. De altfel, proprietatea lui Tumbăr nu este singura cu un preţ mare pe care agenţia din Târgu-Jiu încearcă să o vândă. Pentru un spaţiu destinat turismului de la Rânca se cere un milion de euro, susţin reprezentanţii agenţiei.

Anamaria Stoica

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here