Afaceriști din domeniul lemnului, în vizorul polițiștilor. Amenzi!

1159

Afaceriști din domeniul lemnului au fost verificați de polițiști, la sfârșitul săptămânii, în cadrul unor acțiuni pentru protejarea fondului forestier și combaterea tăierilor ilegale de arbori. Oamenii legii au aplicat amenzi de peste 30.000 de lei, dar au și confiscat material lemnos.
,,Acțiunile polițiștilor vizează verificarea depozitelor și instalațiilor de prelucrare a lemnului, dar și verificarea legalității transporturilor de material lemnos și a pomilor de Crăciun. Pentru îndeplinirea acestor obiective au fost instituite filtre, iar polițiștii Serviciului Rutier și cei specializați în combaterea delictelor silvice au verificat transporturile de material lemnos.
În zilele de vineri și sâmbătă, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30.000 de lei, pentru nerespectarea Legii 171 din 2010 și alte acte normative, iar ca măsură complementară, au fost ridicați în vederea confiscării aproape 38 de metri cubi de material lemnos de diferite specii”, a anunțat IPJ Gorj. La acțiunile desfășurate au participat jandarmi și reprezentați ai Gărzii Forestiere și Ocoalelor Silvice.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here