Afacerist gorjean, trimis în judecată

268

DNA a pus sechestru pe zeci de hectare din pădurea Snagov, suprafaţă în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost retrocedată ilegal, măsuri asiguratorii fiind dispuse şi pe terenuri, conturi, maşini de lux şi acţiuni la mai multe firme ale celor vizaţi în dosar.
Procurorii DNA au trimis, astăzi, Curţii de Apel Braşov, dosarul în care se investighează retrocedarea Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov, printre cei trimişi în judecată fiind omul de afaceri Remus Truică, Paul Phillippe al României, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, oamenii de afaceri străini Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi şi alte persoane.
„Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro”,se arată într-un comunicat al DNA. Prejudiciul total este estimat la 145.398.569 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here