Afacerist evazionist din Gorj, reținut la Petroșani

261

Un gorjean de 53 de ani a fost reţinut, luni, de poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Valea Jiului fiind acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul calculat în acest dosar ridicându-se la 3,58 milioane lei, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Potrivit poliţiştilor, în perioada anilor 2012-2014, suspectul ar fi înregistrat în documentele societăţii operaţiuni fictive reuşind să-şi deducă astfel, în mod ilegal, impozite şi taxe datorate bugetului de stat. “În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că suspectul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Petroşani, în perioada 2011 – martie 2014 a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii, în mod fictiv, achiziţii de mărfuri şi servicii de la alte societăţi comerciale din ţară, societăţi care nu au declarat livrări sau servicii către societatea administrată de suspect, deducându-şi astfel, în mod ilegal, impozitele faţă de bugetul de stat”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara. Poliţiştii afirmă că suspectul ar fi retras din conturile societăţii pe care o administra diferite sume de bani sau ar fi transferat banii spre alte firme, pentru ca ulterior să-i poată ridica în numerar.
“Pentru a conferi legitimitate retragerilor de numerar din conturile societăţii pe care o administra, suspectul a prezentat unităţilor bancare, ca documente justificative, borderouri de achiziţii fictive de fier vechi”, susţine IPJ Hunedoara.
Poliţiştii au efectuat, luni, o percheziţie la domiciliul suspectului, în judeţul Gorj, de unde au ridicat mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

De asemenea, în baza unui mandat de aducere, suspectul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Petroşani, în vederea audierii, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore şi depus la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Hunedoara, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here