Afacerea ,,Ștrandul Municipal Motru”! – Investiție de peste un milion de euro, pusă pe tavă unui afacerist din Mehedinți

6363

O investiție a Primăriei Municipiului Motru, de peste un milion de euro, care a fost finalizată în 2015 cu fonduri de la bugetul local și de la Guvern, pentru care primăria s-a împrumutat la momentul respectiv, riscă să ajungă în mâinile unui afacerist de carton. Este vorba despre un afacerist din Mehedinți, cu doar nouă salariați (ce deține o firma deschisă în 2016, dar a început să funcționeze în 2019), care vrea să pună mâna pe ștrandul municipal din Motru. Interesant este că omul de afaceri a fost plimbat la această locație, în urmă cu câteva zile, chiar de fostul primar Gigel Jianu, care i-a prezentat afacerea drept una pe care el poate să i-o pună la dispoziție. Asta deși ștrandul este administrat de Direcția Publică Motru încă de la începutul funcționarii acestuia. Șocant este că, sub administrația Jianu, ștrandul a funcționat o singură vară.

Ștrandul Municipal Motru, spațiu de agrement pentru care administrația locală face eforturi pentru a-l redeschidere luna viitoare, este negociat, în prezent, de către fostul primar Gigel Jianu către un afacerist din Mehedinți, comuna Breznița-Ocol.
Deși doar administrația locală are competența de a lua în calcul anumite decizii legate de ștrand, Jianu și-a permis, în calitate de reprezentat AGA în DP Motru, să facă negocierea ștrandului direct către acest afacerist, punând în discuție concesionarea ștrandului către respectivul pentru viitorii 49 de ani.

Afacere cu bătaie lungă
Acum este de înțeles de ce, în ultimii trei ani de zile, administrația Jianu nu a dorit să pună în funcțiune ștrandul, lăsându-l în paragină, sub diverse pretexte, arătând că o interesează doar o scădere a valorii acestei investiții. Asta, de ce nu, pentru ca acum ștrandul să fie pus la dispoziție afaceristului găsit de Jianu. Este vorba despre un consilier local din Breznița-Ocol, a cărui firmă se ocupă cu ,,restaurante” potrivit codului CAEN.
În atare condiții, pare că totul legat de ștrand a fost premeditat. Sunt persoane care spun că Jianu, văzându-se câștigător al alegerilor, se pregătea de atunci să dea aproape gratis, dar nu degeaba, această investiție de un milion de euro afaceristului din comună mehedințeană.
De altfel, intenția de a administra ștrandul putea veni, dacă ar fi posibil acest lucru, de la afaceriști locali care sunt solvabili și nu de la o persoana necunoscută din județul vecin.

Vrea cort de nunți?!
Se vehiculează că afaceristul de la Mehedinți ar vrea ștrandul pentru că dorește să își construiască, în baza de agrement, și o sală de evenimente. Practic, acesta vrea să deschidă o sală de evenimente sau un cort, în incinta ștrandului, unde intenționează să investească un milion de lei.
Această speță este însă una care nu numai ridică semne de întrebare, ci implică o anchetă a organelor competente, ținând cont că Primăria Motru nu are habar de o astfel de investiție, pe care o pregătesc, de ceva vreme, Jianu și administratorul DP Motru, Matei. De altfel, noua conducere a DP Motru a anunțat autoritatea locală că nu are bani pentru reparațiile necesare punerii în funcțiune a ștrandului la 1 iulie, pregătindu-se, de ce nu, terenul pentru afacerea gândită de Jianu și afaceristul din Mehedinți.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here