Afacerea dozatoarelor de cafea din staţiile CFR din Gorj

168

cfrDeşi staţiile CFR din judeţul Gorj sunt, în general, mizerabile, nemodernizate, vechi şi lipsite de investiţii, reprezentanţii SNCFR-Regionala Craiova, în subordonarea căreia se află şi gările din judeţul nostru, nu s-au gândit să facă ceva pentru aceste spaţii.

Reprezentanţii de la Direcţia de Patrimoniu a SNCFR Craiova au făcut, în schimb, demersuri pe la şefii de staţii din Gorj pentru a introduce forţat în gările gorjene dozatoare de cafea, banii obţinuţi din această afacere urmând să intre în buzunarele regionalei şi a unor afacerişti care au încheiat contracte cu societatea de stat.

Staţii mizere, unele chiar şi fără curent electric, cu toalete în care atunci când intri ţi se întoarce stomacul pe dos, cu scaune de aşteptare rupte şi cu mobilier în spaţiile de aşteptare degradat, încă de pe vremea lui ,,Ceaşcă”, aceasta este imaginea majorităţii gărilor din Gorj, unele atât de profitabile cu două decenii în urmă. În aceste spaţii, cu peroanele degradate, cu săli de aşteptare mirosind a urină, reprezentanţii Regionalei CFR Craiova s-au gândit să aducă un plus de confort puţinilor călători care mai folosesc încă pentru transportul lor drept mijloc de locomoţie trenul. Astfel, în loc să le ofere spaţii de aşteptare adecvate, reprezentanţii Direcţiei Patrimoniu a Regionalei CFR s-au gândit să le ofere călătorilor o cafea, de la dozator.

Un leu cafeaua

Un reprezentant de la Patrimoniu a trecut astfel în revistă, în ultimele zile, staţiile CFR din Gorj căutând spaţii adecvate unde se pot instala noile dozatoare de cafea.

Dozatoarele aparţin unor firme private care au încheiat contracte avantajoase cu boşii regionalei, oferindu-le în schimb o parte din profitul astfel obţinut. Pentru aceste dozatoare care vor ateriza, în curând, şi în cele mai mizere staţii CFR, afaceriştii, se vehiculează, cu carnet portocaliu, vor plăti chirie regionalei urmând să îşi colecteze apoi profitul de pe urma cafelelor vândute.

Fiecare băutură caldă va costa un leu, şi va aduce serioase deservicii în staţiile unde afaceriştii locali au închiriat spaţii pentru a-şi vide produse similare. De investiţii însă legate de reparaţii şi igienizări nici vorbă.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here