AFACERE sau NEPĂSARE?! Tomograful de la Spitalul Motru, încă nefuncțional

316

Tomograful adus la Spitalul Motru este montat complet de trei luni de zile, are posturi aprobate de Consiliul Local pentru personalul necesar, de aproape două luni, dar așteaptă încă după un aviz, fără de care aparatul nu poate fi pus în funcțiune. Situația irită deja aleșii locali, care au somat public conducerea Spitalului Motru să ia toate măsurile care se impun pentru punerea în funcțiune a tomografului. CL Motru a solicitat, de altfel, în scris și o informare, căutând vinovații pentru nepunerea în funcțiune a aparatului, care poate salva vieți.

Investiția de peste un milion de lei de la Spitalul Motru are șanse să stea sub cheie și în această lună. Asta deoarece reprezentanții spitalului municipal, deși au beneficiat de toată îngăduința autorităților locale, nu au reușit să obțină autorizarea necesară punerii aparatului în funcțiune. Directorul spitalului, Alin Efrim, dă în continuare vina pe birocrația din sistem, dar scuza pare că nu ține cu aleșii locali din Motru, care dau semne că și-au pierdut răbdarea.
,,Somez public conducerea Spitalului Municipal Motru să ia urgent toate măsurile ce se impun pentru rezolvarea punerii în funcțiune a acestui tomograf”, a transmis, joi, viceprimarul Cosmin Morega, pe o rețea de socializare. De altfel, viceprimarul anunță și faptul că, CL Motru a solicitat în scris ,,o informare cu privire la nepunerea în funcțiune a tomografului”, menționând că așteaptă să vadă ce motivații scrise o să li se ofere aleșilor.

Posturi cu dedicație?!
Vicele este revoltat mai ales că li s-au adus diverse acuzații nefondate consilierilor locali, pe motiv că nu aprobă posturile pentru personalul necesar manipulării tomografului. Asta în condițiile în care au trecut aproape două luni de la aprobarea posturilor, iar acestea nu au fost scoase încă la concurs. ,,Așteptăm să fie publicate în Monitorul Oficial, noi le-am trimis acolo, dar nu au apărut încă”, a explicat, miercuri, Efrim.
Sunt numeroase voci însă în localitate, care acuză faptul că posturile nu au fost scose la concurs, deoarece nu s-ar fi stabilit încă cine vor fi ocupanții. La baza acestor supoziții se află și realitatea că în spital au fost angajate în ultimul timp o serie de persoane, care au legătură cu politica ori cu oameni de notorietate din localitate.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here