Adus din Bulgaria după ce a fost răpit de tatăl pakistanez

263

Un copil de nici 4 ani, domiciliat la Samarinești, în satul Larga, și care a fost în trecut obiectul unor dispute, atât fizice, cât și în instanță, între părinții săi, a fost adus, joi seara, la un centru de plasament de la Târgu Cărbunești, autoritățile luându-l pe micuț din Bulgaria, acolo unde fusese dus ilegal de tatăl său. Părintele este un cetățean pakistanez, Faisal Zaman, care, în urmă cu o lună, a bătut-o pe mama minorului, l-a lovit cu securea în cap pe un vecin al acesteia, pe care îl suspecta de concubinaj, după care a fugit în Bulgaria. L-a luat cu el și pe micuțul Ale și a reușit să îl treacă granița, în ciuda faptului că nu avea acte pentru băiat.
Pakistanezul nu avea nici mașină cu care să se deplaseze și, cu toate acestea, mai avea puțin și ajungea în Grecia, ghinionul său fiind că judecătorii motreni au emis mandat de arestare pe numele său, iar procurorii și polițiștii au putut să îl dea în urmărire. Zaman a fost arestat de bulgari în cele din urmă și este anchetat și acolo pentru trecere ilegală a frontierei de stat, copilul său fiind preluat de autoritățile bulgare și ținut într-un centru unde a fost îngrijit până acum.
„L-am adus la Târgu-Cărbunești și s-a integrat din primul moment în grupul de copii pe care îi avem în îngrijire aici. Comunicarea se face un pic mai greu cu el pentru că tatăl vorbea cu el în pakistaneză, mama e româncă, cei doi s-au cunoscut în Grecia, iar băiețelul a fost și martor al unor certuri între părinți, fiind supus unor abuzuri emoționale. Mama declară că vrea să îl ia acasă, dar nu a demonstrat până acum că ar îndeplini condițiile minime pentru așa ceva”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Gorj, Corina Drăgan, minorul urmând să fie mai departe în grija statului și, probabil, a unui asistent maternal.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here