Aduce Viitorul descătușarea?

438

Pandurii a fost extrem de darnică pe teren propriu în acest sezon, unul în care a cedat vizitatorilor nu mai puțin de 21 de puncte, fie că a fost vorba de echipe din fruntea clasamentului, fie că a întâlnit echipe pentru care Liga a 2-a este mai aproape decât salvarea. Cu toate acestea, finalul sezonului poate fi salvat dacă în ultimele două meciuri de la Târgu Jiu se vor obține 6 puncte, adversare fiind Viitorul lui Gică Hagi și deja retrogradata Corona.

Privind doar clasamentul Ligii 1, oricine ar fi tentat să pună o favorită certă în meciul de astăzi și ea ar trebui să fie Pandurii, însă urmărind bilanțul ultimelor etape, balanța se înclină în mod evident spre oaspeții de la Viitorul. Echipa lui Gică Hagi este una dintre performerele ultimelor etape, Viitorul adunând în ultimele cinci etape nu mai puțin de 10 puncte în condițiile în care singurul meci pierdut l-a înregistrat în dauna Stelei, cel mai probabil vechea și noua campioană a României. În tabăra gorjeană, statistica este sumbră dacă o privești doar din perspectiva partidelor disputate în acest an, 11 la număr, meciuri din care Pandurii abia de au strâns 8 puncte, o zestre extrem de nesatisfăcătoare pentru o fostă participantă în grupele Europa League.

Viitor nu doar cu numele
Echipa lui Gică Hagi se numește „Viitorul”, așa cum foarte multe din echipele din România și-au ales numele, însă la trupa mânjilor „Regelui” numele chiar se potrivește. În echipa antrenată de Bogdan Vintilă se află foarte mulți juniori și doar câțiva jucători cu experiență. De acest „mix” pe care Hagi mizează în proiectul său se teme și Petre Grigoraș, mai ales că au fost și alte echipe din fruntea clasamentului care au simțit pe pielea lor cât de imprevizibilă poate fi o astfel de echipă formată din tineri ambițioși: „Viitorul se află jos, este imprevizibilă, a bătut la Dinamo, nu a pierdut la Vaslui. A avut rezultate imprevizibile, oscilantă, este o echipă tânără şi care aleargă mult şi e bine aşezată. Au mulţi jucători tineri, excepţie fac Dică şi Axente, restul sunt tineri, jucători de 17 şi 18 ani, jucători buni şi dornici de afirmare. E un proiect frumos făcut de Gică Hagi acolo. Mi-aş dori două lucruri, să batem noi şi să se salveze ei”, a declarat tehnicianul Pandurilor.

„Nu ne permitem să nu câștigăm!”
Grigoraș este fără victorie, fără punct și fără gol marcat de la revenirea sa pe banca echipei gorjene, lucru pe care-l suportă cu greu, dar pe care-l vrea schimbat cât mai repede. Antrenorul Pandurilor este convins că echipa sa are o bună șansă de a scăpa de blestemul punctelor și meciurilor pierdute la Târgu Jiu. Pentru a fi cât mai sigur pe un succes ce ar putea însemna și descătușarea jucătorilor săi, tehnicianul nu este dispus să facă prea multe schimbări în echipă: „E posibil să apară 2-3 schimbări faţă de jocul trecut. Nu vreau să sacrific fiecare partidă pentru a cunoaşte jucătorii, oricum au fost sacrificate cele două de când am venit. Nu ne permitem să nu câştigăm ceva până la final, ne ducem în jos, Botoşaniul e la un punct, CFR-ul la rezultate directe e peste noi. Şi orice loc în clasament contează, orice punct câştigat sau pierdut contează. Sper să văd o atitudine de luptători până la final şi execuţiile tehnice chiar dacă nu ies măcar la dorinţă şi voinţă să vedem mai multe. E necesară victoria ca aerul. Trebuie să mergem înainte, mai sunt 4 etape şi măcar pe final să ştergem impresia foarte proastă pe care echipa a lăsat-o în acest retur”, a concluzionat Petre Grigoraș.

Pandurii Târgu Jiu – Viitorul Constanța
Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, ora :19:00
Televizare: Digi Sport 1
Echipe probabile:
Pandurii: Mingote – Pleașcă, Christou, Erico, Momcilovic – Anton, Breeveld, Nistor – Shamsin, Matulevicius, Nicoară. Antrenor: Petre Grigoraș.
Viitorul: Balauru – Manea, Mitrea, Larie, Toșca – Benzar, Daminuță – Mitriță, Dică, Fl. Tănase – Axente. Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here