ADU, marea perdantă a alegerilor în Gorj! Doar 28 de voturi i-a lipsit pentru a intra în Consiliul Local Târgu Jiu. Ce spune Miruță!

4664

Alianța ADU, din care fac parte USR, PMP și Forța Dreptei, e marea perdantă a alegerilor în Gorj, în contextul în care nu a reușit să facă pragul pentru a accede în Consiliul Județean Gorj și în Consiliul Local al Municipiului Tg-Jiu, diferența fiind făcută de 28 de voturi. Potrivit raționamentului deputatului Radu Miruță, președintele USR Gorj, expus public, marți, într-o emisiune la un post local de televiziune, conform căruia ,,A fost exemplu de manual la aceste alegeri că, acolo unde s-a muncit s-au obținut rezultate, acolo unde nu s-a muncit nu s-au obținut rezultate”, înseamnă că, nu s-a muncit nici la Tg-Jiu, unde ADU a obținut 6,45% și cu atât mai puțin în județ, unde alianța a cuantificat doar 4,26% din voturile gorjenilor.

USR ratează pentru a doua oară, consecutiv, accederea în Consiliul Județean Gorj și Consiliul Local Tg-Jiu. După eșecul din 2020, Organizația Gorj a USR, sau mai exact alianța din care a făcut parte alături de PMP și F.D., de această dată, a repurtat un nou eșec la alegerile care au avut loc duminică, 9 iunie a.c..
Liderul USR Gorj, deputatul Radu Miruță, nu-și asumă eșecul și a declarat că rezultatul slab de la nivel național ,,s-a propagat” și la Gorj! Acesta a dat exemplu localitățile Mătăsari, unde candidații Alianței au obținut 25,28% și au intrat în consiliul local, Urdari, comună în care candidații USR au strâns 21,15% fiind pe locul al treilea, la diferență de 9 voturi de PSD, și Turburea, unde USR s-a clasat pe locul al doilea, cu 18,91%. Miruță spune că, în ciuda eșecului de la Tg-Jiu și de la Consiliul Județean Gorj, s-au obținut cu 14 mandate de consilier județean în plus, față de alegerile precedente.
Explicația liderului USR cu privire la rezultatul de la Tg-Jiu, unde ADU mai avea nevoie de 28 de voturi pentru a face parte din viitorul consiliu local, este aceea că ,,voturile au fost polarizate… mai multă lume a crezut că cel care poate să-l bată pe Marcel Romanescu este candidatul PNL și nu candidatul ADU” și a aruncat responsabilitatea rezultatului spre echipa de campanie, sugerând că nu s-a muncit.
Trebuie spus că, în ziua alegerilor, au existat speculații cu privire la un așa zis îndemn al celor de la USR care ar fi fost propagat pe grupurile interne de pe WhatsApp, prin care le era indicat membrilor partidului ca la Tg-Jiu să fie sprijinit candidatul Iulian Popescu, iar la Consiliul Județean, Ion Iordache. Liderul USR a eliminat însă și posibilitatea ca să se fi făcut o strategie pentru a ajuta pe un alt candidat la Tg-Jiu. ,,Dacă s-a făcut o astfel de strategie, s-a făcut fără ca eu să miros. Nu cred că s-a făcut o astfel de strategie. Eu cred că au fost niște oameni care au candidat pentru prima oară și nu au putut să-și gestioneze energia pentru a face o performanță în campania electorală”, a concluzionat Miruță.

Cum s-au împărțit voturile în Gorj!
PSD Gorj a obținut, la alegerile care au avut loc duminică, 46,27%, social-democrații fiind votați de 74.483 de gorjeni. Comparativ cu votul din septembrie 2020, PSD Gorj a crescut în preferințele electoratului din județ cu mai mult de trei procente și aproape 10.000 de voturi. Social-democrații au obținut victoria în 50 de localități unde vor avea primari. PNL Gorj a obținut, la ultimul scrutin, 26,51% și 42.676 de voturi, cu aproape două procente mai puțin față de 2020, când liberalii au fost votați de aproape același număr de gorjeni, 42.799, însă procentul a fost de 28,48%. Liberalii au 17 primari, după votul de duminică. AUR este partidul care va avea mandate de consilier județean, după ce a obținut 14,03% din voturile gorjenilor. Candidații AUR au reușit să învingă în trei comune, Stoina, Căpreni și Stejari, unde vor avea primari din această toamnă. Partidul va fi reprezentat și în viitorul Consiliu Local al Municipiului Tg-Jiu.
Claudiu Matei

2 COMENTARII

    • Agresiva sau nu dar sigur scumpa a fost campania lui dl. Kent. Dacă nu pupa macar locul 2 pe vrei lista la parlamentare, se zgarie pe ochi de necaz. Ce țeapa a luat! Ca doar banii pentru publicitate în media el i-a adus. Nu Miruța!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here