Adriana Moţa, fuori d’Italia

329

adriana motaSora pedelistei Maricica Moţa, Adriana Elena Moţa, ajunsă consul al României în Catania, la finalul lunii octombrie, a fost retrasă de la post. Deşi nu are două luni de când ocupă această funcţie, Adriana Moţa se va întoarce acasă, fiind retrasă din poziţia de consul. Retragerea este similară cu demisia, iar surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe susţin că Adriana ar fi scris cu mâna ei cererea de retragere din post.

Aşa cum a avut ascensiunea pe postul de consul al României din Catania, tot aşa de rapidă a fost şi coborârea Adrianei Moţa din post. Sora democrat-liberalei de la Gorj a avut o evoluţie fulminantă de la un simplu consilier juridic la Ministerul Economiei, la postul de consul în Italia.

Totuşi, cei din Ministerul de Externe i-au acordat şanse destul de mari Adrianei, indulgenţa acestora fiind de aproape 2 luni. Surse din cadrul ministerului susţin că Adriana Moţa a fost retrasă de la post, dar că cererea ar fi venit chiar din partea acesteia. Adică ceva de genul, “ca să nu te demitem, scrie-ţi demisia!”

Viitorul consul, deja pregătit!

adriana mota italiaAceleaşi surse vorbesc de o neadaptare a Adrianei Moţa pe această funcţie. Neadaptare care ţine de cunoaşterea limbii, de cunoştinţe în domeniul diplomaţiei, a culturii ţării şi alte aspect pe care Adriana Moţa trebuia să le cunoască înainte de a accepta postul respectiv. Deocamdată, Ministerul de Externe nu a numit o altă persoană pe poziţia de consul, acest lucru urmând se întâmple în câteva săptămâni, odată cu începerea unui alt an. Cel mai probabil, Adriana Moţa se va întoarce în România la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din subordinea Guvernului. Numele cel mai vehiculat pentru înlocuitorul Adrianei Moţa este Ion Săvoiu. Acesta este preşedintele PD-L Italia şi consilierul deputatului William Brînză, preşedintele PD-L Diaspora.

Gabriela Mladin

Mandat scurt pentru sora Mariei Moţa

Pe data de 22 octombrie 2011, Ministrul Afacerilor externe român, Teodor Baconschi, a inaugurat oficial Consulatul român din Catania destinat celor 80.000 de români prezenţi în sudul Italiei, în Sicila, Basilicata, Calabria şi Puglia. În funcţia de Consul în Catania a fost numită Adriana Elena Moţa. Ca urmare a numeroaselor solicitări din partea românilor din cele patru regiuni din sudul Italiei, Preşedintele României a semnat în 20.06.2011 decretul prezidenţial de înfiinţare a unui Consulat în Catania. Consulatul din Catania are în circumscripţie românii domicilaţi în regiunile: Sicilia, Basilicata, Calabria şi Puglia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here