Admiterea de toamnă la Universitatea „Constantin Brâncuşi”, în plină derulare

114

UCB 2Pentru sesiunea de admitere din această toamnă, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a scos la concurs 310 locuri pentru licenţă zi. Dintre acestea, 20 de locuri sunt fără taxă şi 8 locuri sunt bugetate pentru candidaţii de etnie romă.

După doar o zi de înscriere, reprezentanţii instituţiei gorjene de învăţământ superior se arată încrezători şi speră ca cel puţin jumătate din aceste locuri să se ocupe.

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu s-a pregătit pentru cea de-a doua sesiune de admitere pentru anul universitar 2011-2012. Aceasta se va derula în perioada 5-13 septembrie. Reprezentanţii UCB spun că aşteaptă şi de această dată un număr mare de studenţi. Sesiunea de admitere din vară la Universitatea „Constantin Brâncuşi” a fost una reuşită, potrivit conducerii universităţii. Şi de această dată UCB pune la dispoziţie viitorilor studenţi o paletă largă de programe academice.

20 de locuri fără taxă

Doar 20 de locuri fără taxă mai sunt disponibile pentru viitorii stundeţi ai UCB Târgu-Jiu. „Pentru sesiunea de admitere din această toamnă, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a scos la concurs 310 locuri pentru licenţă zi. Dintre acestea, 20 de locuri sunt fără taxă şi 8 locuri sunt bugetate pentru candidaţii de etnie romă. Pentru licenţă ID sunt scoase la concurs 267 locuri, la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Litere şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor”, susţine Mihai Cruceru, prorector al UCB Târgu-Jiu. De asemenea, reprezentantul universităţii a mai spus că se aşteaptă ca cel puţin jumătate dintre aceste locuri să se ocupe. Totodată, prorectorul Cruceru a subliniat faptul că UCB stă mai bine decât alte universităţi, locurile fără taxă ocupându-se încă din vară; cele 20 de locuri bugetate, disponibile acum au rămas datorită faptului că unii dintre candidaţi s-au înscris la două sau mai multe facultăţi, ulterior rămânând doar la una dintre acestea. Înscrierile au început deja şi urmează a se finaliza săptămâna viitoare. În prima zi s-au înscris 25 de candidaţi la programe de licenţă, 14 la învăţământ la distanţă şi 16 la masterat.

Beneficii oferite de UCB studenţilor

Reprezentanţii UCB susţin că tinerii au nenumărate motive să opteze pentru această instituţie de învăţământ superior. Între beneficiile oferite cursanţilor de către Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu reducerea taxei de şcolarizare pentru studenţii care urmează concomitent două specializări, astfel: “studenţii care urmează simultan 2 specializări, cu taxă, beneficiază de reducerea taxei de şcolarizare cu 25% pentru fiecare specializare; studenţii care urmează simultan 2 specializări, din care una în regim cu taxă şi cealaltă în regim fără taxă, beneficiază de reducerea taxei de şcolarizare cu 25%” susţine purtătorul de cuvânt. De asemenea, UCB are încheiate acorduri şi parteneriate cu entităţi economice şi instituţii publice în vederea efectuării stagiilor de practică sau acordării unor facilităţi studenţilor, precum burse de studiu sau angajarea la finalizarea studiilor, asigurarea serviciilor de cămin-cantină pentru toţi studenţii solicitanţi. Alte beneficii oferite studenţilor sunt: dezvoltarea reţelei de transmitere a informaţiilor, prin introducerea serviciului internet la toate căminele studenţeşti; accesul la tehnica de calcul performantă în laboratoarele universităţii, la biblioteca centrală, bibliotecile facultăţilor şi biblioteca multimedia; acordarea sprijinului asociaţiilor studenţeşti (inclusiv sprijin financiar) în desfăşurarea activităţilor ştiinţifice, culturale, sportive, artistice; acordarea unor premii studenţilor cu performanţe deosebite la concursuri şi/sau manifestări ştiinţifice studenţeşti. În plus, Universitatea „Constantin Brâncuşi” are prevăzută şi o stimulare a studenţilor implicaţi în activitatea de cercetare ştiinţifică la nivelul universităţii şi oferă şi sprijin în alegerea carierei prin Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here