ADMITERE Gorj: 137 elevi au rămas nerepartizați. Topul liceelor după ultima medie de admitere

4835

Nu mai puțin de 137 de elevi din Gorj au rămas nerepartizați la liceu după afișarea rezultatelor privind admiterea 2022. Șase dintre ei au medii de peste 7, la nivelul județului rămânând vacante doar 22 de locuri în licee. Cei doi elevi cu media de admitere 10, de la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu, au optat pentru colegiile „Tudor” și „Spiru Haret”, la specializarea Matematică-Informatică. Și ceilalți doi absolvenți cu media 10 la Evaluarea Națională s-au îndreptat spre aceeași specializare, la colegiile „Tudor” și „Ecaterina Teodoroiu”. Ultima medie de admitere în Gorj a fost 2,41, la Liceul Tehnologic Tismana, specializarea Turism și alimentație.

Din cei 2.121 de candidați înscriși pentru repartizarea computerizată în licee, 137 au rămas pe dinafară. Dintre aceștia, 64 au medii de admitere mai mari de 5. Cea mai mare medie, 7.47, este a unui elev al Școlii Gimnaziale Slivilești, care a obținut nota 8.75 la evaluarea de la Limba Română.
Un elev rămâne nerepartizat în momentul în care a completat prea puține opțiuni în formularul de admitere în care își exprimă preferința pentru anumite specializări.

Puține locuri libere
Pentru absolvenții nerepartizați se va organiza o a doua etapă de admitere.
Mai sunt vacante doar 22 de locuri în liceele din județ. Este vorba de zece locuri la Liceul Teoretic Novaci (câte cinci locuri la Matematică-Informatică și Științe ale Naturii), cinci locuri la Liceul Mătăsari – specializarea Economic, câte două locuri la liceele tehnologice din Baia de Fier (Turism și alimentație), Tismana (Turism și alimentație) și Bârsești (Protecția mediului).
Mai este doar un singur loc neocupat la specializarea Electrotehnică și automatizări de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Peștișani. Cererile de înscriere se depun în perioada 1-3 august.

Top 10 specializări din județ
Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu conduce în top 10 specializări din județ, media ultimului admis la Matematică-informatică – bilingv engleză fiind 8,93. Au fost vacante 26 de locuri. Urmează Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, cu specializările Matematică-informatică – media 8,81 (104 locuri) și Științe ale Naturii – media 8,78 (52 locuri).
Pe locul patru se află Colegiul Naţional „Spiru Haret”, specializarea Filologie – 8,66 (52 locuri), urmat de Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, specializarea Matematică-Informatică – media 8,64 (104 locuri).
La ultima specializare de la „Tudor”, Filologia, s-a intrat cu media 8,63 (26 locuri).
Pe locurile 7 și 8 găsim specializările Științe ale Naturii de la liceele „Ecaterina” și „Spiru Haret”, ultima medie de intrare fiind 8,59 și, respectiv, 8,53. Urmează liceul „Ecaterina” cu specializarea Filologie – 8,49 și „Spiru Haret” cu Matematică-informatică – 8,48.
Trebuie menționat că la „Spiru Haret”, ultimul intrat are media 7,55, la Filologie – bilingv limba franceză.
La Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, ultima medie de admitere a fost 7,58 la Turism și alimentație. Iar la Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru, ultima medie a fost 7,08, la Matematică-informatică.
În schimb, la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu, ultima medie de admitere este 6,87, la Protecția Mediului.
La cele două clase de Filologie de la Liceul Teologic din Târgu-Jiu, ultima medie de admitere a fost 7,84, mai mare decât cea de anul trecut, de 7,56. Pe ultimul loc din lista specializărilor din județul Gorj ordonate după ultima medie apare specializarea Turism și alimentație de la Liceul Tehnologic Tismana – ultimul admis având media 2,41.
I.I.