Admitere cu note mari

374

25_09_20073Note mari pentru studenţii care au ales să facă facultatea la Târgu Jiu, mulţi dintre aceştia având medii peste 8, semn că tinerii fie s-au deşteptat peste noapte, fie examenele nu mai sunt la fel de drastice, referindu-ne mai ales la examenul de bacalaureat.
La examenul de bacalaureat din acest an, elevii gorjeni au avut o promovabilitate de peste 90%, acest lucru reflectându-se şi în notele de la admiterea la facultate. Pe listele cu rezultate se găsesc, prin urmare, note foarte mari, locurile de la buget fiind acordate pentru diferenţe infime de câteva sutimi.

Departajarea, mai ales la unele dintre materii, s-a făcut destul de greu, un alt fenomen fiind apariţia mai multor studenţi cu note identice şi, mai ales, mari, fiind uneori nevoie să se apeleze la mai mult de două criterii de departajare. Una peste alta, admiterea s-a realizat, însă, fără probleme, bătălia cea mare dându-se pentru locurile de la buget, restul rămânând, la unele facultăţi şi specializări, neocupate în întregime.

Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here