Administratorul şi gestionarul unei firme din Tismana, cercetaţi pentru evaziune fiscală

160

4 (22)Poliţiştii au stabilit că suspecţii nu au înregistrat în evidenţele financiar contabile ale firmei 30.000 lei, venituri obţinute din vânzarea de cereale, făină şi produse cerealiere.

În acest caz a fost constituit dosare penale, cei doi suspecţi fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, respectiv complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală. De asemenea, în acest caz a fost sesizată şi Garda Financiară, administratorul firmei alegându-se şi cu o amendă de 8.000 lei.

Poliţiştii din Tismana au stabilit că administratorul unei societăţi comerciale cu punct de lucru în localitate, nu a înregistrat în evidenţele financiar contabile ale firmei veniturile obţinute din vânzarea de cereale, făină şi produse cerealiere, în cuantum de 30.000 lei. „Pe parcursul verificărilor efectuate, poliţiştii au găsit documente şi înscrisuri extracontabile şi monetare, dar şi bonuri fiscale, din care rezulta faptul că administratorul magazinului, în complicitate cu lucrătorul gestionar, nu tastau pe casa de marcat fiscală decât jumătate din veniturile obţinute zilnic, în scopul de a nu înregistra în totalitate sumele rezultate din comercializarea mărfurilor. În acest caz, poliţiştii au constituit un dosar penal, în care administratorul firmei este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, iar lucrătorul gestionar, pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Cercetările continuă pentru stabilirea prejudiciului cauzat astfel bugetului consolidat al statului şi documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor. Totodată, având în vedere activităţile comerciale ilicite constatate, poliţiştii au sesizat Garda Financiară – Secţia Judeţeană Gorj. Cu această ocazie, administratorul firmei a fost sancţionat pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, actualizată, cu amendă în cuantum de 8.000 lei. De asemenea, a fost confiscată suma de 943 lei care nu a putut fi justificată prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale şi dispusă măsura suspendării punctului de lucru din Tismana, pe o perioadă de trei luni.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here