Administratorul executiv al DP Motru a decis: mărirea tarifului la gunoi cu aproape 50% și eutanasierea câinilor din adăpost

2217

Dan Matei, administratorul executiv de doar câteva zile al Direcției Publice Motru, a propus primele schimbări ,,majore” în unitate. Mai exact, acesta a transmis două adrese Primăriei Motru prin care solicită atât mărirea tarifului la gunoi, practic de la 11 lei pe persoană la aproximativ 16 lei, cât și punerea în aplicare a legii de eutanasiere a câinilor fără stăpân din adăpostul administrat de noul conducător.

Angajații DP Motru sunt bulversați de deciziile luate de către Matei, care nu își face decât imagine, sperând ca în viitor să preia PNL Motru și să fie viitorul candidat la funcția de primar al municipiului.
Cu toate că Prefectura și CJ Gorj au dat un punct de vedere legat de creșterea tarifului gunoiului menajer, autoritățile în cauză considerând că nu sunt motive pentru majorarea acestuia, Matei s-a gândit că este oportun să ceară CL și Primăriei Motru majorarea tarifului pentru gunoiul menajer.
Acesta uită de faptul că în urmă cu mai mulți ani, alături de fostul primar Jianu, dorea să se respecta legea cu privire la majorarea tarifelor pentru DP Motru, chiar atacând o astfel de hotărâre pe motivul că nu era avizul ANRSC. În schimb, acum dorește o astfel de majorare substanțială pentru locuitorii municipiului Motru fără avizul ANRSC, fără informarea în prealabil a beneficiarilor, persoane fizice și juridice, ci doar că așa dorește el.
De altfel, și eutanasierea pe care o solicită, sperând că primăria nu va răspunde pozitiv la cererea sa, este un alt tertip al acestuia, având în vedere că nu a reușit în ultimii ani de zile să rezolve problema câinilor fără stăpân. În loc să facă campanii de sterilizare, adopție, promovare a câinilor pe diferite site-uri, colaborare cu ONG-uri, îi este mai simplu să ceară eutanasierea bietelor animale, considerând că pune în dificultate funcționarii primăriei. DP Motru are un target de capturare a cel puțin 30 de câini pe lună, 10 adopții și minim 5 sterilizări, până la eliminarea acestor patrupede de pe străzile municipiului. Primăria alocă lunar sume cuprinse în 35.000-55.000 de lei pentru acest adăpost de câini al DP Motru, dar, cu toate acestea, mai multe persoane au sesizat că au fost mușcate de acești câini. Patrupedele nu au nicio vină, câinii fiind flămânzi, speriați și căutând să se apere. Deviza fostului primar, în 2016, a fost că în șase luni de zile va rezolva problema câinilor fără stăpâni, lucru continuat acum de administratorul executiv, care își va pune în cap toți iubitorii de animale, angajații societății, doctorii veterinari, dar și ONG-urile de protecție a animalelor. Primăria, dacă nu va da curs acestor solicitări, se va trezi cu reclamații potrivit cărora nu respectă legea, iar societatea nu își poate îndeplini obligațiile din contract. Menționăm că astfel, gunoiul la Motru, din ce dorește administratorul executiv, va ajunge la cel mai mare preț din județ, asta dacă primăria va da curs solicitării, iar CL va aproba. Primarul Morega a anunțat public, la emisiuni radio-tv, că nu este de acord cu creșterile la tariful de gunoi, iar pentru câinii fără stăpâni, până la eutanasiere, există multe alte variante care pot fi puse în practică de cei în cauză.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here