Administraţia publică din Scoarţa sprijină copiii cu dizabilităţi

377

Casa de tip familial din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu, care funcţionează pe raza comunei Scoarţa a beneficiat de sprijin din partea autorităţilor locale. Reprezentanţii Complexului spun că primarul Aurelian Cotârlău a onorat toate cerinţele de sprijin venite din partea acestora.

Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu are în subordine două case de tip familial unde se află cazaţi 23 de copii cu dizabilităţi. Prima casă se află amplasată pe  raza localităţii Scoarţa, iar cea de-a două în comuna Runcu. Deşi Complexul se confrunta cu lipsă de personal în materie de muncitori de Fotografie0055întreţinere, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor beneficiarilor, în amenajarea grădinii de la Casa Scoarţa, s-a apelat la comunitatea locală. „Astfel primarul comunei Scoarţa, Aurelian Cotârlău, care este şi specialist în domeniul silvic şi agricol, împreună cu beneficiarii de la venitul minim garantat, în două zile de activitate, au dat o mână de ajutor la ,,curăţenia de primăvară”, toaletând pomi, curăţând grădina de mărăcini, săpând şanţuri şi aşa mai departe. Acum, fiind grădina curăţată, pot zburda acolo şi cei doi iepuraşi pe care i-a donat o profesoară de limba engleză din Târgu-Jiu”, a declarat Gheorghe Zisu, reprezentantul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu.
Fotografie0056Conducerea Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu s-a declarat mulţumită de colaborarea cu Primăria Scoarţa, deoarece s-a economisit timp şi bani, iar cei 10 copii cu dizabilităţi au unde să-şi desfăşoare activităţile recreativ-educative. De asemenea primarul Aurelian Cotârlău a promis că va fi mereu alături de cei care au nevoie şi nu va se va limita doar la această acţiune.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here