Administraţia locală rovinăreană solicită ridicarea ajutoarelor alimentare

229

ajutoare rovinariDe mai multe săptămâni încoace, Clubul Pensionarilor din Rovinari aşteaptă ca beneficiarii care se află pe listele de redistribuire pentru ajutoarele alimentare din partea UE

prin Programul PEAD 2009 să se prezinte pentru a-şi ridică kilogramele de făină şi zahăr. Categoriile de persoane defavorizate şi cei care primesc sau şi-au primit deja cantităţile de făină şi zahăr sunt rovinărenii care prezintă handicap grav sau accentuat, şomerii care beneficiază de ajutor de şomaj, cetăţenii din Rovinari cu venituri minime, precum şi pensionarii cu pensii mai mici de 300 RON. Conform listelor, există 898 de persoane care beneficiază de ajutoare alimentare, din care: 316 sunt şomeri, 221 pensionari, 248 de cetăţeni au venituri minime, iar 113 prezintă un grad de handicap. Aceste ajutoare se acordă individual fiecărei persoane existând posibilitatea ca toţi membrii unei familii să beneficieze de 15 kg de făină şi 4 de zahăr, fiecare.

În urma statisticilor efectuate de către Serviciul Public de Asistenţă Socială a rezultat faptul că mai există peste 150 de persoane care trebuie să se prezinte cu buletinul pentru a-şi ridica ajutoarele. „Ar fi bine să se grăbească persoanele care se regăsesc pe listele de redistribuire pentru că dacă nu-şi vor lua cantităţile aferente, după un anumit timp, vom solicita Consiliului Judeţean Gorj să ne permită să atribuim cantităţile din stoc persoanelor care şi-au depus prea târziu cererile de acordare a ajutoarelor şi nu a mai fost posibilă trecerea acestora pe listele aferente”, ne-a declarat viceprimarul oraşului, Laurenţiu Chivu.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here