Adiţionalele la contractul-cadru al medicilor de familie, în vigoare

124

Actele adiţionale realizate în urma negocierilor derulate între conducerea Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj şi reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) au intrat în vigoare începând cu data de 1 septembrie. Medicii care încă nu le-au semnat o pot face în următoarele zile.

La mijlocul lunii august, conducerea Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj s-a întâlnit cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pentru a analiza şi negocia o serie de propuneri ale medicilor de familie, ce urmau a se regăsi în actul adiţional la contractul cadru. Negocierile au avut loc pe data de 16 august; trei propuneri au fost supuse dezbaterilor, una dintre ele fiind respinsă, iar pentru celelalte două s-au găsit soluţii. Odată finalizate negocierile, au fost pregătite actele adiţionale, urmând a fi semnate de medici. Acestea au intrat în vigoare la începutul lunii septembrie. “Avem pregătite actele adiţionale. Urmează să fie semnate de medicii de familie, probabil în momentul în care vor veni cu raportările. De la 1 septembrie au intrat în vigoare actele adiţionale”, a confirmat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj.

Ce prevederi noi cuprinde actul adiţional?
La negocierile din 16 august, nu toate propunerile medicilor de familie au fost acceptate de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. “La articolul privind încasarea de către medicii de familie a coplăţii şi contribuţiei personale am decis să se încaseze doar din momentul în care o să se reglementeze nivelul minim şi maxim al coplăţii într-un act normativ. La celălalt articol asupra căruia am căzut de acord, găsind o soluţie de compromis am stabilit ca eliberarea cardurilor naţionale de sănătate cu completarea datelor medicale să se facă din momentul aprobării normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate”, a explicat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj. Deşi preşedintele AMPF Gorj, medicul Mihai Moisescu nu a fost mulţumit în totalitate de reuşita negocierilor, a fost de acord cu semnarea actului adiţional, bucurând-se de faptul că judeţul nostru este singurul unde s-au purtat negocieri între reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Casei de Asigurări de Sănătate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here