Adio modernizare! – Licitaţia de 75 de miliarde de lei, anulată la CE Turceni

150

turceniUtilajul care trebuia modernizat la Cariera Jilţ Nord în 2011 nu va mai suferi niciun fel de reabilitare. Asta deoarece conducerea Complexului Energetic (CE) Turceni a anulat licitaţia câştigată în martie de firma Marsat SA din Târgu-Jiu, condusă de Gheorghe (Bebe) Velican.

Directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, a confirmat anularea licitaţiei, fără să dea însă prea Poza 1multe explicaţii. Cert este că reprezentanţii mai multor firme din Gorj care aveau de câştigat de pe urma acestei lucrări, în valoare de 75 de miliarde de lei vechi, au fost şocaţi când au auzit de anularea licitaţiei.

După licitaţia controversată de la Complexul poza 2Energetic Rovinari, privind pictura bisericii din localitate, anulată şi ea la jumătatea acestui an, licitaţia de 75 de miliarde de la CE Turceni, a avut aceiaşi soartă. De data acesta lucrurile au fost mult mai grave. Pe 4 octombrie, firma Marsat avusese certitudinea că va încasa banii pentru ,,lucrările de proiectări şi execuţie mecanică şi electrică a utilajului MH 1800/35 + 60x 17, nr.01, la Cariera Jilţ Nord”. La scurt timp însă, după ce ,,Gorjeanul” a atras atenţia că la licitaţie s-a prezentat doar o ofertă, că suma este foarte mare, şi că administratorul firmei este prieten apropiat cu Octavian Graure, licitaţia a fost anulată. Graure a refuzat însă să spună dacă ,,Gorjeanul” a avut dreptate ori să facă publice motivele pentru care nu s-au mai dat banii la Marsat, el a spus doar că au fost probleme.

Beneficiarii uimiţi

Deoarece utilajul în cauză ar fi necesitat modernizări urgente, mai mulţi şefi din mineritul din Jilţ au aplaudat faptul că reprezentanţii CE Turceni au acordat banii necesari pentru aceste lucrări.

Faptul că licitaţia s-a anulat a lăsat însă pe toată lumea cu gura căscată. Cel mai mult au avut de pierdut cei de la Marsat care şi-au luat adio de la un milion şi jumătate de euro.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here