Adeverinţe medicale şi diplome de bac false, de vânzare

312

Un gorjean din comuna Drăguţeşti este cercetat de oamenii legii după ce a fost prins de o patrulă de jandarmi în timp ce încerca să vândă adeverinţe medicale false unei eleve de la Liceul Energetic. Asupra lui au fost găsite de asemenea diplome de bacalaureat şi certificate de calificare profesională false.

 

Bărbatul a fost prins în flagrant vineri de o patrulă de jandarmi, în zona Liceului Energetic din Târgu-Jiu, în timp ce încerca să vândă adeverinţe medicale false unei eleve. Bărbatul a venit bine pregătit, elevii putând să achiziţioneze nu numai adeverinţe medicale, ci şi certificate de calificare profesională sau chiar diplome de bacalaureat.

„În ziua de 04.05.2012, o patrulă de jandarmi condusă de un ofiţer specialist din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, a prins în flagrant în zona Grupului Şcolar Energetic nr.1 din municipiul Târgu-Jiu pe numitul V. A., în vârstă de 53 ani, domiciliat în comuna Drăguţeşti, în timp ce oferea spre vânzare trei adeverinţe medicale false unei eleve din cadrul unităţii de învăţământ. Cu ocazia efectuării controlului corporal şi al bagajelor au fost găsite asupra persoanei mai multe adeverinţe medicale, certificate de calificare profesională şi diplome de bacalaureat false. Persoanei în cauză i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiuni de „fals material în înscrisuri oficial”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 288 cod penal”, a precizat Nicolae Grosu, reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj. Potrivit acestuia, dosarul cauzei urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, în vederea continuării cercetărilor şi atribuirii numărului unic de înregistrare.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here