Adevăratul autor din cazul Ţundrea, condamnat la cinci ani de închisoare

177

avram gh inscrGheorghe Avram, cel pe care Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-a depistat ca adevărat autor în cazul “Ţundrea” a primit cinci ani de închisoare pentru furtul unei maşini. Judecătorii din Târgu-Cărbuneşti au decis condamnarea acestuia pentru faptele petrecute în luna februarie a acestui an.

Atunci, Gheorghe Avram a furat o maşină, a condus-o fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, a dat cu ea în şanţ şi a fugit de la locul accidentului. Poliţiştii l-au prins, la câteva ore după ce a săvârşit fapta, şi l-au reţinut. Magistraţii Judecătoriei Târgu-Cărbuneşti l-au condamnat pentru aceste fapte la cinci an şi o lună închisoare. Hotărârea nu este definită, ea putând fi acuzată cu recurs.

Avram este acuzat şi că ar fi comis crima din 1992 pentru care Marcel Ţundrea a stat nevinovat în puşcărie timp de 12 ani.

La Tribunalul Gorj se va judeca marţi şi dosarul în care Avram este acuzat de moartea minorei Mioara Gherasie.

Gabriela Mladin

Începe procesul lui Gheorghe Avram

Bărbatul din Pojogeni trimis în judecată luna trecută pentru faptele ce au stat la baza condamnării lui Marcel Ţundrea la 25 de ani de puşcărie va apărea azi pentru prima dată în faţa magistratului care va trebui să pronunţe o sentinţă în dosarul care a devenit cunoscut drept „cea mai gravă eroare judiciară” din România. Catalogarea îi aparţine chiar procurorului Marcel Iacob, de la Parchetul General, cel care a instrumentat dosarul Ţundrea şi care a finalizat ancheta în urmă cu câteva săptămâni. Iacob a descoperit, astfel, că nu Ţundrea a comis violul şi crima a cărei victimă este o fată de 14 ani din Pojogeni, ci Gheorghe Avram, cel care este şi ultima persoană care a văzut-o în viaţă în iunie 1992 pe minora respectivă. Avram a negat implicarea sa în acele fapte şi a refuzat mereu să stea de vorbă cu Iacob, asta până astă iarnă, când, cu o seară înainte de a fi adus la audieri la Târgu Jiu, a comis un accident rutier cu o maşină furată, pe care o conducea fără să aibă permis, el părăsind locul faptei, asta după ce băuse bine înainte de a se urca la volan. Bărbatul le spusese atunci prietenilor de pahar că aceea avea să fie ultima lui noapte de libertate, lucru care s-a şi adeverit, după producerea accidentului el fiind reţinut, recent o instanţă de la Judecătoria Târgu Cărbuneşti condamnându-l la cinci ani şi o lună de puşcărie pentru acele fapte. La pedeapsa respectivă s-a mai adăugat un reste de peste 1800 de zile dintr-o pedeapsă de aproape două decenii pronunţată împotriva sa în 1999. Dacă ţinem cont că în dosarul Ţundrea este acuzat de omor şi că riscă şi aici ani buni de puşcărie, devine uşor de înţeles de ce Avram le-a spus amicilor săi de pahar că nu va mai fi niciodată o persoană liberă.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here