Adăpost pentru 380 de câini la Centrul Canin Târgu-Jiu

1872

Încă din anul 2009, Primăria municipiului Târgu-Jiu a amenajat Centrul Canin în zona CET care poate adăposti până la 400 de animale, în prezent aflându-se acolo 380 de patrupede. La Centrul Canin acestea sunt crotaliate, iar pentru cei care îşi doresc să adopte un câine li se asigură în mod gratuit microciparea şi sterilizarea. “Mai sunt puţine locuri libere în padoc, iar noi din vara acestui an avem obligativitatea să microcipăm toţi câinii pentru care populaţia solicită adopţia. Totodată, când intră în spaţiul public, noi crotaliem toţi câinii, iar adopţia este gratuită, la fel şi microciparea şi sterilizarea”, a declarat Cristian Petcu, medicul veterinar la Centrul Canin Târgu-Jiu.
La Centrul Canin Târgu-Jiu sunt angajaţi 5 oameni, dintre care medicul veterinar şi patru salariaţi care se ocupă cu activitatea de curăţenie. De asemenea, există alte două echipaje compuse fiecare din doi prinzători şi un şef de echipă, care lucrează în ture pentru prinderea câinilor de pe străzi. “De la începutul acestui an, de pe străzile municipiului au fost capturaţi aproximativ 450 de patrupede, iar alte 200 au fost adoptate de către cetăţenii cu suflet mare care îşi doreau un câine”, a precizat medicul veterinar Cristian Petcu.
Lunar, cheltuielile cu întreţinerea Centrului Canin se ridică la aproape 24.000 lei, bani alocaţi din bugetul local. În această sumă intră cheltuielile cu salariile personalului, hrana patrupedelor, plata utilităţilor centrului, precum şi tratamentele, vaccinările şi sterilizările, adică întreaga gamă de asistenţă sanitar-veterinară pentru câinii de la padoc.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here