Acuze: Epurări politice în CE Oltenia

1733

* ,,Angajări în luna campaniei electorale”
* ,,Rămân cei nepricepuți, iar oamenii cu experiență vor fi dați afară”

Liderul Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, a reclamat că în Complexul Energetic Oltenia au loc epurări politice, după ce în ultima perioadă s-au făcut zeci de angajări fără niciun concurs.

De asemenea, acesta precizează că salariații care au fost angajați pe perioadă determinată, cei peste 1.800, nu vor mai beneficia de prelungirea contractelor individuale, în acest fel urmând să devină șomeri.
,,Sub conducerea lui Plaveti și Trufelea, Complexul Energetic Oltenia trece la epurări politice. Se pare că, o parte din angajații pe perioadă determinată, nu vor mai beneficia de prelungirea contractelor de muncă individuale. În ultimele trei săptămâni au fost făcute zeci de angajări noi în complex, fără niciun fel de anunț, selecție sau concurs. În situația în care angajații cu vechime își pierd locul de muncă, iar noii angajați rămân în CEO, pe lângă plângerea penală pe care o vom face, asigurăm asistență juridică gratuită, formulări de acțiuni în instanță fără nici un cost din partea celor interesați, precum și reprezentare gratuită în instanțele de judecată.
Li s-au monitorizat reacțiile din timpul alegerilor, până la nivel de like pe rețelele de socializare și dacă au participat efectiv la acțiuni politice pentru un anumit partid. În luna de campanie au fost angajate câteva zeci de persoane care au slujit cauzei, acum alții trebuie să plece ca să facă lor noilor. Nu contează că nu au experiență, mai ales acum când e concurs de plecări la pensie! Crește nivelul de pericol în activitatea de producție, vom avea accidente grave, Doamne ferește!”, a mai spus liderul. Mai mulți reprezentanți ai PSD au sesizat încă din campania electorală, că se fac presiuni asupra angajaților CEO să voteze cu un anumit partid politic. De asemenea, ieri, unul dintre consilierii județeni PSD, ales în 9 iunie, Manuela Misăilescu, a declarat: ,,La sediul partidului au venit oameni din CEO și s-au plâns că sunt amenințați că vor fi dați afară dacă nu votează cu PNL. Situația nu trebuie să mire pe nimeni, s-au făcut presiuni de care știe majoritatea salariaților companiei. Asta face parte dintr-un joc murdar, aplicat de acești politicieni…”, a mai precizat aceasta. Din păcate, reprezentanții companiei energetice nu au răspuns apelului nostru pentru a-și exprima un punct de vedere. Așteptăm, totuși, ca administrația CE Oltenia să clarifice această situație, comunicând angajările făcute în ultima perioadă.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here