După haosul din energie, cu mărirea nejustificată, de nesuportat, a facturilor la energie, Virgil Popescu este acuzat de sabotaj. Presa centrală a găsit dovada potrivit căreia ministrul a sabotat sistemul energetic național. De menționat, nicio instituție abilitată de control, nu îi verifică activitatea.
Astfel, după ce a oprit, abuziv, activitatea termocentralei Mintia, în martie anul trecut, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a reușit, din pix, să scadă valoarea obiectivului strategic cu 40 milioane de euro, retrăgând-o din exploatare în decembrie 2021, spune conducerea Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, pentru Național.ro.
A rupt din SEN 1.000 de MW!
Zilele trecute, a fost aprobată vânzarea termocentralei, al cărei preț va scădea, la licitațiile care vor urma, ca să o cumpere cine trebuie.
,,Mai întâi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a decis stoparea activității termocentralei Mintia și intrarea în conservare la începutul lunii martie 2021, lăsând în frig mii de oameni și rupând din sistemul energetic național o mie de MW de energie electrică. Termocentrala putea funcționa pe avizul de mediu până în decembrie 2021, iar decizia ministrului a fost de neînțeles. Acum însă a fost decisă vânzarea termocentralei la un preț de 60 de milioane de euro, în loc de 100 de milioane de euro, valoarea reală a activului. Cele 40 de milioane de euro au fost scăzute după ce ministrul Popescu a decis, în 9 decembrie, să o retragă din exploatare, transformând termocentrala în activ nefuncțional, care, evident, i-a înjumătățit valoarea, ne spun sindicaliștii de la Solidaritatea Hunedoara”, arată publicația menționată. Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara a declarat că pe Virgil Popescu nu-l interesează ce costuri va plăti România: ,,Se pare că Ministerul Energiei nu este la curent cu evoluția crizei energetice din Europa și merge pe același drum. Dacă agenda este să o predea cuiva, atunci trebuie predată și nu îl interesează ce costuri vor fi pentru România. Dacă ar fi pornit termocentrala Mintia pe grupul care funcționează pe gaz, la prețurile mari care erau acum în piață, s-ar fi făcut și profit. Prețul de 60 de milioane de euro, cu care scot la vânzare termocentrala Mintia, îl scoți după o lună de funcționare cu două grupuri. Dacă nu se adjudecă la prima licitație, prețul termocentralei va scădea cu 30% și tot așa, după fiecare licitație”.
M.C.H.