Acuzații grave la adresa unui șef din CEO: Nu are nicio legătură cu mineritul și energia!

2303

Este vorba despre unul dintre membrii Directoratului CEO, Lăcrămioara Diaconu Pințea, adusă în conducerea companiei în mai 2020. La un an de la numirea sa, acesteia i se cere demisia, fiind acuzată de liderii federațiilor sindicale de neprofesionalism.

Șeful FNME, Dumitru Pîrvulescu, o acuză că nu are nicio legătură cu CEO. De altfel, la scurt timp de la venirea acesteia în compania statului, oamenii s-au lămurit. Deși așteptau un real profesionist în energie și minerit, au dat nas în nas cu pretențiile directoarei Pințea.

Angajații CEO, folosiți pe post de slujitori
Cerințele ei au uluit secretarele și șoferii din incintă, transformați, pe rând, în curieri: să fie așezate pe birou, în fiecare dimineață, o serie de fructe proaspete și alte delicatese culinare. Să i se care absolut toate bagajele din și la mașină, inclusiv umerașele cu haine, să i se deschidă sau să i se închidă portiera. Cu alte cuvinte, angajații CEO, plătiți din banii companiei, au fost puși rapid în slujba directoarei. Martorii activității Lăcrămioarei Diaconu Pințea mai precizează că aceasta nu vine la program înainte de ora 9 și stă la CEO trei zile pe săptămână.

Conflict cu sindicaliștii
Luni, directoarea Pințea a plecat intempestiv din ședința Directoratului cu liderii federațiilor sindicale, după ce aceștia i-au pus întrebări legate de restructurarea CEO în care doar două grupuri de la Rovinari vor mai rămâne în funcțiune.
Enervată, vădit deranjată de întrebările oamenilor, aceasta a plecat din ședință, ,,cu o aroganță ieșită din comun”, după cum a declarat liderul de sindicat Ion Popescu.
Șefii organizațiilor sindicale au acuzat-o pe Lăcrămioara Pințea că nu vine la ședințele administrației cu partenerii de dialog social și când vine îi jignește prin atitudine.

,,Să caute o companie pe profit”
Președintele FNME, Dumitru Pîrvulescu, și liderii organizațiilor afiliate federației îi cer acesteia să plece din companie: ,,Locul dumneaei nu este aici. În declarațiile pe care le-a făcut a spus că urmărește eficientizarea CEO și restructurarea din temelii a companiei, fără să scoată un cuvânt despre soarta angajaților. Pentru că nu o interesează. Pe aceasta o interesează să scoată profit, așa că să-și aleagă o companie care scoate profit. Nu are nicio legătură cu mineritul și energia și cu această companie. Îi cerem demisia și sper să se întâmple acest lucru cât mai curând”, a spus președintele FNME.În ciuda eforturilor noastre repetate, Lăcrămioara Diaconu Pințea nu a răspuns la telefon pentru a-și exprima un punct de vedere față de acuzațiile care i se aduc.
M.C.H.

1 COMENTARIU

  1. As vrea sa cred ca ce-l ce-a scris articolul s-a informat, ma indoiesc deoarece cunosc programul doamnei.
    Care doamna nu doreste oare sa i sa deschida portiera cand coboara? Este un gest de educatie dar vezi doamne la Tg.Jiu seamana a altceva!!!
    Oare chiar ati inteles cu ce se ocupa oamenii astia din CEO?
    Trebuie fiecare gest despicat romaneste pana nu mai ramane nimic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here