Acuzaţii dure: CE Oltenia, victima incompetenţei

1316

Liderul Uniunii Salvați România Gorj, Radu Miruță, aduce acuzaţii dure conducerii CE Oltenia, pentru că nu ar fi depus proiecte pentru accesarea de fonduri europene. „Bani europeni sunt puși pe tavă cu dedicație pentru CEO, dar CEO și Ministerul Energiei nu își flexează nici măcar cotul spre a-i lua. Aseară (n.r. duminică) a expirat termenul până la care Complexul Energetic Oltenia putea să depună proiecte astfel încât să primească aproximativ 100 de milioane de euro, bani europeni, pentru dezvoltare. CEO nu a depus nimic!”, a postat Miruță pe pagina de socializare.
Acești bani se dau de la Uniunea Europeană, producătorilor de energie pe bază de cărbune, pentru a-și limita emisiile de dioxid carbon, ca o recompensă a faptului că tot UE impune achiziţionarea certificatelor de CO2 pentru acești poluatori. „Lucrurile sunt gândite la nivel european: te forțez să poluezi mai puțin, dar îți dau și bani pentru a investi astfel încât să nu mai poluezi și să te dezvolți”, a explicat Miruță.
Ministerul Energiei este condus de ALDE, iar trei secretari de stat din acest minister sunt din Gorj, doi membri PSD şi unul ALDE. „Să primeşti bani gratuit şi să nu întreprinzi absolut nimic pentru a îi lua, în condițiile în care te tot scuzi că lipsa banilor blochează CEO, este dincolo de puterea unui om de bună credință de a înțelege”, a mai precizat Radu Miruță.
I.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here