Acuzații: Drumul expres Craiova-Târgu-Jiu, „uitat” prin sertare

1307

Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, critică guvernarea liberală pentru că nu a reușit încă să desemneze un constructor pentru drumul expres Craiova-Târgu Jiu.
„Proiectul a avut alocat de către guvernul PSD finanțarea pentru elaborarea proiectului tehnic și de execuție, dar a fost uitat prin sertare, în cele aproape patru luni de guvernare ale cabinetului Orban. Singurul lucru pe care îl mai aveau de făcut liberalii era să stabilească un câștigător, dintre cele trei firme care s-au înscris la licitație. Mă deranjează faptul că au tărăgănat atâta timp”, susține Weber.
Liderul PSD Gorj spune că îl va interpela din nou pe ministrul Transporturilor, pentru a afla de ce este blocat acest important proiect. „Actualmente județul Gorj este unul monoindustrial, a cărui economie gravitează în jurul activității Complexului Energetic Oltenia, iar acest drum expres este singura variantă viabilă pentru ca județul să atragă mai mulți investitori, astfel încât să se dezvolte economic și social. Le cer tuturor gorjenilor care consideră că acest proiect este esențial pentru viața noastră, să vină alături de mine pentru a susține și a promova, prin orice mijloace, necesitatea realizării acestei investiții, în regim de urgență”, mai spune Weber.
La finalul lunii iunie 2019, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunța că mai multe firme s-au arătat interesate de contractul care vizează elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul expres Craiova – Târgu-Jiu. Egis România SA – Search Corporation SRL și-au prezentat ofertele în asociere ca și Irimat Cons SRL – Italrom Inginerie Internationala. În schimb Compania TPF Inginerie SRL a preferat să participe individual la această licitație.
„În conformitate cu prevederile contractuale, prestatorul desemnat de Comisia de evaluare va avea obligația să elaboreze Studiul de Fezabilitate, Proiectul Tehnic de Execuție și Proiectul pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire, dar și să acorde asistență tehnică până la obținerea autorizației de construcție de către Autoritatea Contractantă. După finalizarea contractului, care are o perioadă de derulare de 24 de luni, se va intra direct în faza licitării documentației pentru construcția Drumului Expres Craiova – Târgu-Jiu”, preciza CNAIR. Drumul va avea peste o sută de kilometri, bugetul anunțat inițial fiind de peste 26 de milioane de lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here